Játssz egy PlayStation-ért ·  Fórum Login  
Filmadatlap
 
33
Szereplők
1
Vélemények
4
Képek
Videók

 
Berto49   2019. 01. 30.

legújabb vélemény

A suszter marardjon a kaptafánál!

Véletlenül sem akarom Ginger Rogers és Fred Astaire fantasztikus teljesítményét lebecsülni, mert amit ebben a filmben a táncaikkal nyújtottak az utolérhetetlen. A sztorit azt inkább hagyjuk, még a 12=egy tucat is gyenge kifejezés, viszont érdemes az Oscar-díjat nyert „The Way You Look Tonight” című Fields-Kern dalról pár szóval említést tenni. A filmben Fred énekelte és itt jön a suszteres hasonlat. Érdemes meghallgatni Frank Sinatra előadásában (lemezre 1963-ban rögzítették.) Ég és föld a kettő közötti különbség! Véleményem szerint mindenki azt a művészeti ágat művelje, amihez a legjobban ért. A kivételt erősíti az a tény, hogy "Frankie boy" színészként is néhány filmben a csúcson volt. Astaire partnernőjével együtt a koreográfia és a tánc fenoménja volt, kár, hogy énekeltették is őket.

 

Az 1998-as évben az Amerikai Filmintézet összeàllított egy listàt, amely tartalmazza a filmtörténet 100 legjobb amerikai alkotàsàt. 2007-ben, 10 év elteltével felülvizsgàltàk a gyűjteményt, ismét megvàlasztottàk a legjobbakat. Jelen film a 90. helyen àll ezen a listàban.

(Bogi87)
 

Az Egyesült Államok 44. elnöke, Barack Obama 2009. január 20-ai beiktatóbeszédében ebből a filmből idézett.

(rbernadett)
 

A film szerepel az, 1001 film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című, Steven Jay Schneider által készített gyűjteményben.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.