A világutazó Patrick Foley (William Holden) halálos beteg, ezért úgy dönt visszautazik szülőföldjére, hogy az Ausztrália belsejében lévő völgyben haljon meg, ahol szülei felnevelték. Ezzel egy időben a 10 éves Shawn Daley (Ricky Schroder) magára marad az ausztrál… Több

Író: Lanny Cotler

76 A völgylakó (1980)
Ez egy nagyon megható és értékes film, amelyben William Holden élete utolsó "nagy" alakítását hozza. Ricky Schroder tíz éves kora ellenére rendkívül jól játszik és nagyon jó a kémia közte és Holden között. A film zenei betétdala csodálatos, ami még tovább fokozza a történet drámaiságát. Jelenleg magyar szinkronnal nem találtam meg a filmet, de készítettem magyar feliratot az angol szinkronos változathoz, ami elérhető a netről.
Ez volt William Holden utolsó előtti filmje. A színész másfél évvel a film bemutatása után, Santa Monica-i otthonában hunyt el.
Peter Collinson és Ricky Schroder egy jelenet forgatásának módja miatt éles vitába keveredett, amit végül William Holden oldott meg. Holden azt javasolta a rendezőnek, hogy forgassák le a jelenetet Schroder elképzelése szerint is, majd később eldöntik, melyik kerüljön a filmbe. Végül a Schroder által javasolt jelenet került bele.