Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
72%
Filmadatlap
 
26
Szereplők
1
Vélemények
7
Képek
Videók

 
JcWh   2018. 12. 06.

legújabb vélemény

William Holden hattyúdala

Ez egy nagyon megható és értékes film, amelyben William Holden élete utolsó "nagy" alakítását hozza. Ricky Schroder tíz éves kora ellenére rendkívül jól játszik és nagyon jó a kémia közte és Holden között. A film zenei betétdala csodálatos, ami még tovább fokozza a történet drámaiságát. Jelenleg magyar szinkronnal nem találtam meg a filmet, de készítettem magyar feliratot az angol szinkronos változathoz, ami elérhető a netről.

Ricky Schroder
William Holden
Ricky Schroder
William Holden
Ricky Schroder
Ricky Schroder
William Holden
Ricky Schroder
Ricky Schroder
Ricky Schroder
 

Ez volt William Holden utolsó előtti filmje. A színész másfél évvel a film bemutatása után, Santa Monica-i otthonában hunyt el.

(JcWh)
 

Peter Collinson és Ricky Schroder egy jelenet forgatásának módja miatt éles vitába keveredett, amit végül William Holden oldott meg. Holden azt javasolta a rendezőnek, hogy forgassák le a jelenetet Schroder elképzelése szerint is, majd később eldöntik, melyik kerüljön a filmbe. Végül a Schroder által javasolt jelenet került bele.

(JcWh)
 

A rendező, Peter Collinson híres volt mogorva stílusáról, és a rákkal való küzdelme miatt a film forgatása alatt még nehezebb volt vele a közös munka. A rendező a veterán sztárt, William Holdent békén hagyta, de a tízéves Ricky Schroderrel igen gyakran üvöltözött egész addig, amíg Holden védelmébe nem vette a fiút.

(JcWh)
 

A 61 éves William Holden és a 10 éves Ricky Schroder nagyon jól kijött egymással a forgatás alatt, többek között elmentek biliárdozni, és a forgatási szünetekben rendszerint térképeket nézegettek.

(JcWh)
 

A forgatás alatt William Holden alkoholivás helyett fagylaltevéssel vezette le fáradalmait.

(JcWh)
 

Az Ausztrália belsejében lévő forgatási helyszínen a stáb számára mindössze egy ház állt rendelkezésre, amit William Holdennek akartak adni. Ő azonban ragaszkodott hozzá, hogy Ricky Schroder és családja foglalja el azt, hiszen ő megszokta Afrikában, hogy kempingezik.

(JcWh)
 

Amikor a stáb még Sidney-ben tartózkodott, az éppen arra járó Broderick Crawford látogatta meg William Holdent, akivel 30 évvel korábban, a Born Yesterday-ben játszottak együtt.

(JcWh)
 

Az alkoholproblémáiról hírhedt William Holden biztosította a film producereit a forgatás megkezdése előtt, hogy csak ásványvizet szokott inni. Habár a forgatás alatt nem ivott, a megkezdése előtt és lezárása után is kórházba kellett vonulnia a túlzott alkoholfogyasztás miatt.

(JcWh)
 

William Holden – először olvasva a forgatókönyvet – elégedetlen volt karakterének kidolgozásával, így aktív szerepet vállalt a forgatókönyv újraírásában.

(JcWh)
 

William Holden nagyon boldog volt, amikor megtudta, hogy főszereplőtársa Ricky Schroder lesz, akinek tehetségét nagyra értékelte, látva A bajnok című filmet.

(JcWh)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.