A forgatáson készült fotók alapján ez lesz a Russo testvérek első olyan filmje a Te, én és Dupree (2006) óta, amelyet 35 mm-es filmre forgattak.
Chris Pratt és Anthony Mackie a harmadik és negyedik Marvel-színész, aki a Russo testvérekkel dolgozik együtt egy nem Marvel-filmben - ilyen volt Tom Holland a Cherry: Az elveszett ártatlanság (2021) és Chris Evans A szürke ember (2022) című filmekben. Sam Rockwell és Michael Douglas is dolgozott Russóékkal a Széftörők (2002) és az Én, a nő és plusz egy fő (2006) című filmeken, amelyek szintén az MCU indulása előtt kerültek a mozikba.
A projektet 2020 decemberében bejelentő nyilatkozatukban a Russo testvérek hangsúlyozták, hogy a készülő sci-fi-adaptációt hagyományos mozikban képzelik el. Az, hogy a rendezők kifejezetten ez utóbbit pontosították, különösen figyelemre méltó annak fényében, hogy a Universal egyike azon stúdióknak, amelyek a koronavírus-járvány miatt le akarják zárni a mozi-kizárólagossági ablakot.
A Deadline 2020 decemberében jelentette be, hogy Millie Bobby Brown összeáll a Russo testvérekkel a következő nagyjátékfilmes szerepében, a Universal Pictures The Electric State című sci-fi filmjében, amely Simon Stalenhag író azonos című illusztrált regénye alapján készül.
Eredetileg Michelle Yeoh kapta a szerepet, de időzítési problémák miatt le kellett mondania. A szerepet átdolgozták, és a korábbi sztár, Ke Huy Quan vette át.