Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
94%
Filmadatlap
 
31
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Érdekességek: A foci mindenkié (2020)

Tudsz egy érdekességet a filmről? Ne habozz, oszd meg a közösséggel

 

A sorozat, bár nagyban támaszkodik a történeti eseményekre, nem teljesen pontos: a csapatokat összevonták, a győzelmek időpontját is a film rendjéhez igazították.

(Dorkateo )
 

A sorozatot ugyanaz a Julian Fellowes jegyzi, aki a Downton Abbey alkotója is.

(Dorkateo )
 

A futballról szóló filmekre nem jellemző, hogy a nők is szerepet kapnának, ezúttal azonban betekintést nyerhetünk a focisták párjainak életébe is. Ez ugyanolyan fontos volt Julian Fellowes számára, mint a Downton Abbey c. sorozatában.

(Dorkateo )
 

A másik főszereplő Arthur Kinnaird, vagyis Kinnaird 11. lordja, aki az Eton College diákjaiból épített futballklubot Old Etonian néven, szintén a valós életből vett figura. Élete végéig ő maradt az angol futballsportszövetség (FA) elnöke.

(Dorkateo )
 

A sorozat készítői azért választották a Szövő Céhet a történet középpontjába, mert így jól be tudták mutatni a korabeli szövőgyári sztrájkokat és a dolgozók életkörülményeit.

(Dorkateo )
 

Fergie Suter, a főszereplő skót focista az első profi játékos volt Angliában. A valóságban kőműves volt, a filmen azonban szövőgyári munkásként láthatjuk.

(Dorkateo )
 

A sorozat valódi címe "The Scottish Game" kellene, hogy legyen az eredeti "The English Game" helyett, ugyanis az első profi játékosok, csapatok és a taktikák kidolgozói mind skót nemzetiségűek voltak, még maga Lord Arthur Kinniard is.

(Képkockák)
 

A Blackburn Rovers tartja az FA-kupa sorozatos megnyerésének rekordját. 1884, 1885 és az 1886 években vihették haza a kupát.

(Képkockák)
 

Fergus Suter nemcsak focista, de kőfaragó is volt.

(Képkockák)
 

Az Old Etonians focicsapata kétszer nyert FA-kupát, 1879-ben és 1882-ben, és további négy alkalommal jutottak el a döntőbe.

(Képkockák)