Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

A foci mindenkié (2020)

The English Game
Filmadatlap
 
31
Szereplők
2
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Dorkateo   2022. 01. 20.

legújabb vélemény a nap véleménye

7
A foci által nyújtott öröm

Soha nem gondoltam volna, hogy egy fociról szóló film, pláne egy sorozat, 5 csillagot kap tőlem. Sem a sorozatok, sem a sport nézése nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé. De az utóbbi években olyan mini- vagy midisorozatok érkeztek, amik melle... teljes kritika»

 
Robinson76   2020. 12. 10.

0
A foci (h)őskora

A foci (h)őskorában járva megismerhetjük ennek a nagyszerű játéknak a kezdő lépéseit. A sorozat rengeteg problémát vet fel: társadalmi, szociológiai és gazdasági szinten, de olyan fontos témákkal is találkozunk, mint előítélet, tisztesség és becsület. A mérkőzések körítése, a futballpálya korhű, a mérkőzések és főhőseink sorsának alakulása érdekes, a futballisták mozgása olykor megmosolyogtató, de mindenképp hiteles. A sorozat teljesen rendben van, és bár nem kiemelkedő, minden adott a jó szórakozáshoz.

 

A sorozat, bár nagyban támaszkodik a történeti eseményekre, nem teljesen pontos: a csapatokat összevonták, a győzelmek időpontját is a film rendjéhez igazították.

(Dorkateo )
 

A sorozatot ugyanaz a Julian Fellowes jegyzi, aki a Downton Abbey alkotója is.

(Dorkateo )
 

A futballról szóló filmekre nem jellemző, hogy a nők is szerepet kapnának, ezúttal azonban betekintést nyerhetünk a focisták párjainak életébe is. Ez ugyanolyan fontos volt Julian Fellowes számára, mint a Downton Abbey c. sorozatában.

(Dorkateo )
 

A másik főszereplő Arthur Kinnaird, vagyis Kinnaird 11. lordja, aki az Eton College diákjaiból épített futballklubot Old Etonian néven, szintén a valós életből vett figura. Élete végéig ő maradt az angol futballsportszövetség (FA) elnöke.

(Dorkateo )
 

A sorozat készítői azért választották a Szövő Céhet a történet középpontjába, mert így jól be tudták mutatni a korabeli szövőgyári sztrájkokat és a dolgozók életkörülményeit.

(Dorkateo )
 
A Downton Abbey-ért is felelős Julian Fellowes kosztümös sorozata éppen időben érkezett a Netflixre, hogy enyhítse a futball után epekedő szurkolók labdaéhségét, ám talán pont ők maradhatnak a legcsalódottabbak a képernyő elől felállva. Mert a foci valóban jelen van, de sokkal inkább szolgál a karakterfejlődést mozgásba lendítő, valamint a társadalmi feszültségek kiéleződéséért és aláhúzásáért felelős kezdőrúgásként. több»