Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
90%

Zöld bolygó (2022)

The Green Planet
Filmadatlap
 
5
Szereplők
2
Vélemények
3
Képek
1
Videók

Galéria (3)

David Attenborough
David Attenborough

Videók (1)

 
JRD   2023. 01. 05.

legújabb vélemény

0
Attenborough jött, látott és megint tanultunk tőle valamit

Ha ismeretterjesztés, természetfilm, akkor David Attenborough. Stílusa, érdekfeszítő, tanítása mind a mai napig a fotelba ragaszt, és szinte iszom a szavait. "A növények, akár hatalmasak, akár mikroszkopikusak, minden élet alapját képezik, beleértve önmagunkat is. Tőlük függünk minden falat ételnél, amit megeszünk, és minden tüdőnyi levegőnél, amit belélegzünk. Bolygónk növényei figyelemre méltó életet élnek, világuk titkai azonban többnyire rejtve voltak előttünk – egészen mostanáig." Ezek Attenborough nyitó gondolatai. Zárásként pedig ezekkel a szavakkal, gondolatokkal búcsúzik: "A növényekkel való kapcsolatunk megváltozott a történelem során, és most újra meg kell változnia. Dolgoznunk kell a növényekkel, és egy kicsit zöldebbé, egy kicsit vadabbá kell tennünk a világot. Ha ezt tesszük, a jövőnk egészségesebb, biztonságosabb és boldogabb lesz. Végül is a növények a legősibb szövetségeseink, és együtt még zöldebbé tehetjük ezt a bolygót." Hogy érdemes-e megnézni? Nem is kérdés! Mindenképpen. Igényes, tanulságos, látványos, remekül mutatja be azt, amiről Attenborough közben beszél. Szóval filmre (tudásra) fel, és jó szórakozást!

 
Lóri Ádámcsik   2022. 02. 19.

0
Csak ámulni lehet rajta

David Attenborough ismét olyasmit tett le az asztalra, amire csak kevesen képesek. Szemet gyönyörködtető tájak, elképesztő természeti csodák, olyan tudás, amit a tankönyvekből nem kaphat meg az ember.

 

A premierre az ENSZ Klímaváltozási Konferenciáján került sor 2021-ben, ahol Attenborough is felszólalt.

(JRD)
 

Három évig forgatták 27 különböző országban.

(JRD)
 

A BBC Studios Natural History Unit készítette és David Attenborough vezeti az 5 részes remek ismeretterjesztő sorozatot.

(JRD)