85% 36 szavazat
Zöld bolygó

Zöld bolygó

The Green Planet
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
5
Szereplők (5)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
3
Érdekességek (3)
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Tartalom 1
Hivatalos tartalom

David Attenborough egy olyan világba kalauzol minket, ahol egy élet akár évezredekig eltarthat. Növények, amelyeket még sosem láthattunk, és drámai, gyönyörű napjaik a Földön.

(Hupka Adrián)

Rendező: Paul Williams
Szereplők: David Attenborough
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2022.01.09.

Sorozat áttekintés

David Attenborough
David Attenborough
 
2023.01.05 JRD

legújabb vélemény

Attenborough jött, látott és megint tanultunk tőle valamit

Ha ismeretterjesztés, természetfilm, akkor David Attenborough. Stílusa, érdekfeszítő, tanítása mind a mai napig a fotelba ragaszt, és szinte iszom a szavait. "A növények, akár hatalmasak, akár mikroszkopikusak, minden élet alapját képezik, beleértve önmagunkat is. Tőlük függünk minden falat ételnél, amit megeszünk, és minden tüdőnyi levegőnél, amit belélegzünk. Bolygónk növényei figyelemre méltó életet élnek, világuk titkai azonban többnyire rejtve voltak előttünk – egészen mostanáig." Ezek Attenborough nyitó gondolatai. Zárásként pedig ezekkel a szavakkal, gondolatokkal búcsúzik: "A növényekkel való kapcsolatunk megváltozott a történelem során, és most újra meg kell változnia. Dolgoznunk kell a növényekkel, és egy kicsit zöldebbé, egy kicsit vadabbá kell tennünk a világot. Ha ezt tesszük, a jövőnk egészségesebb, biztonságosabb és boldogabb lesz. Végül is a növények a legősibb szövetségeseink, és együtt még zöldebbé tehetjük ezt a bolygót." Hogy érdemes-e megnézni? Nem is kérdés! Mindenképpen. Igényes, tanulságos, látványos, remekül mutatja be azt, amiről Attenborough közben beszél. Szóval filmre (tudásra) fel, és jó szórakozást!

0
 
2022.02.19 Lóri Ádámcsik

Csak ámulni lehet rajta

David Attenborough ismét olyasmit tett le az asztalra, amire csak kevesen képesek. Szemet gyönyörködtető tájak, elképesztő természeti csodák, olyan tudás, amit a tankönyvekből nem kaphat meg az ember.

0
 

A premierre az ENSZ Klímaváltozási Konferenciáján került sor 2021-ben, ahol Attenborough is felszólalt.Szerző: JRD

#1
 

Három évig forgatták 27 különböző országban.Szerző: JRD

#2
 

A BBC Studios Natural History Unit készítette és David Attenborough vezeti az 5 részes remek ismeretterjesztő sorozatot.Szerző: JRD

#3