Steve McQueen utolsó filmszerepében egy valós személy, Ralph “Papa” Thorson fejvadász életét dolgozza fel, aki a törvény és a bűn határán mozogva próbálja kézre keríteni a szökevényeket. A film stílusa klasszikus, nyomasztó nagyvárosi hangulattal és ... Többrealista akciójelenetekkel dolgozik, miközben visszafogott iróniával kezel egyes szituációkat. A cselekmény nem bonyolult, de folyamatosan feszült; a karakterek főként Thorson személyiségére épülnek, másodlagos szereplők kevésbé kidolgozottak. McQueen játéka visszafogott, karizmatikus, a mellékszereplők (pl. Eli Wallach, Kathryn Harrold) hitelesek, de a film igazi erőssége a főszereplő. A forgatókönyv egyszerű, helyenként váltogatja a humoros és drámai elemeket, Buzz Kulik rendezése korrekt, de inkább klasszikus, mint újszerű. Objektíven nézve a film feszültségteremtésben és atmoszférában erős, de cselekményben formabontó elemek hiányoznak; szubjektíven Steve McQueen utolsó alakítását mindenképp érdemes látni. Elsősorban retro akció/thriller kedvelőknek ajánlom.