Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
77%

A titokzatos Benedict társaság (2021-2022)

The Mysterious Benedict Society
Filmadatlap
 
14
Szereplők
5
Vélemények
12
Képek
2
Videók

Galéria (12)

Videók (2)

 
Emmersson   2023. 03. 23.

legújabb vélemény

2
Furcsa hangulatú mese

Igen gyorsan ledaráltam a 16 epizódot. Faék egyszerű, könnyen fogyasztható történet, néhol érdekes megoldásokkal. Sajnos, a célcsoportot nem sikerült belőniük a készítőknek. Hol 8 évesek szintjén haladunk, másszor olyan kifejezésekkel dobálóznak – pl. kauzalitás –, melyek sok esetben gimnazistáknak is újdonság. Úgy tudnám jellemezni összességében, mint egy középszerű novelláskötetet, amelyben az olvasó a jó sztorira várva átrágja magát a jóval gyengébbeken is. Szerencsére rövidek a novellák, haladós az olvasás. A szereplőket nem kedveltem meg, inkább csak lettek kevésbé idegesítők. A vödrös leány pedig már az érzékenyítés gyermeke: ha nem utalnak rá a nevével, simán fiúnak nézzük. Nyilván érkezik a 3. évad, amit persze megnézek majd, ha már belekezdtem. Nem tudom, könyvben milyen, de biztosan nem az új Harry Potter, de még az Az Úr Sötét Anyagai sorozat (Aranyiránytű) szintjét sem üti meg. 12 éven felülieknek nem ajánlom.

 
Robinson76   2022. 06. 30.

0
Az árvák titokzatos küldetése

Adott egy rejtélyes személy, aki különleges gyerekeket toboroz, hogy egy veszélyes feladattal bízza meg őket. Az első epizód volt az, ami azonnal beszippantott, mert elég egyedi hangulata volt, és maga a toborzás is nagyon tetszett, mert úgy oldották meg, hogy különböző mentális és szabadulószobás feladatokat kell teljesítenie főhőseinknek. Ez egészen remek felütés volt, és közben megalapozták az évad hangulatát is. Amúgy a kezdeti lendület, néhol ugyan alábbhagyott, de sosem fújt ki. Számomra végig élvezhető volt, bár a végére eléggé elrugaszkodott a realitás talajától, és ez nem állt túl jól neki. Azonban mindent egybevetve, még így is egy korrekt gyerek(es) kalandszéria lett, amit jóra értékelek.

 
Török389133   2023. 03. 18.

0

Meglepően egyedi és aranyos, jópofa, a történet is érdekes, úgyhogy megéri megnézni, bár sajnos vannak unalmas részek is.

 
Buffy   2022. 04. 03.

0

Nagyon jól megírt és gyakran vicces.

 
hedva   2022. 07. 01.

0

A könyv nagy rajongójaként nagyon vártam ezt az adaptációt, és mondhatom, hogy minden benne van, amit a Disney-adaptációk jól csináltak. Nem egyszerű másolata az eredetinek, hanem elég nosztalgiát ad ahhoz, hogy tökéletes adaptáció legyen.