77% 42 szavazat
A titokzatos Benedict társaság

A titokzatos Benedict társaság

The Mysterious Benedict Society
Filmadatlap
5
Vélemények (5)
14
Szereplők (14)
12
Képek (12)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
2
Cikkek (2)
Fórum

Sorozat áttekintés

1. évad (2021) - 8 epizód
2. évad (2022) - 7 epizód

FILMINFÓ

Egy különc befektető tehetséges árva gyerekeket toboroz, és titkos küldetéssel bízza meg őket.

(Hupka Adrián)

Ország: Amerikai Egyesült Államok
Premier: 2021

KULCSSZAVAK

 
2023.03.23 Emmersson

legújabb vélemény

Furcsa hangulatú mese

Igen gyorsan ledaráltam a 16 epizódot. Faék egyszerű, könnyen fogyasztható történet, néhol érdekes megoldásokkal. Sajnos, a célcsoportot nem sikerült belőniük a készítőknek. Hol 8 évesek szintjén haladunk, másszor olyan kifejezésekkel dobálóznak – pl. kauzalitás –, melyek sok esetben gimnazistáknak is újdonság. Úgy tudnám jellemezni összességében, mint egy középszerű novelláskötetet, amelyben az olvasó a jó sztorira várva átrágja magát a jóval gyengébbeken is. Szerencsére rövidek a novellák, haladós az olvasás. A szereplőket nem kedveltem meg, inkább csak lettek kevésbé idegesítők. A vödrös leány pedig már az érzékenyítés gyermeke: ha nem utalnak rá a nevével, simán fiúnak nézzük. Nyilván érkezik a 3. évad, amit persze megnézek majd, ha már belekezdtem. Nem tudom, könyvben milyen, de biztosan nem az új Harry Potter, de még az Az Úr Sötét Anyagai sorozat (Aranyiránytű) szintjét sem üti meg. 12 éven felülieknek nem ajánlom.

2
 
2022.06.30 Robinson76

Az árvák titokzatos küldetése

Adott egy rejtélyes személy, aki különleges gyerekeket toboroz, hogy egy veszélyes feladattal bízza meg őket. Az első epizód volt az, ami azonnal beszippantott, mert elég egyedi hangulata volt, és maga a toborzás is nagyon tetszett, mert úgy oldották meg, hogy különböző mentális és szabadulószobás feladatokat kell teljesítenie főhőseinknek. Ez egészen remek felütés volt, és közben megalapozták az évad hangulatát is. Amúgy a kezdeti lendület, néhol ugyan alábbhagyott, de sosem fújt ki. Számomra végig élvezhető volt, bár a végére eléggé elrugaszkodott a realitás talajától, és ez nem állt túl jól neki. Azonban mindent egybevetve, még így is egy korrekt gyerek(es) kalandszéria lett, amit jóra értékelek.

0
 
2023.03.18 Török389133

Meglepően egyedi és aranyos, jópofa, a történet is érdekes, úgyhogy megéri megnézni, bár sajnos vannak unalmas részek is.

0
 
2022.04.03 Buffy

Nagyon jól megírt és gyakran vicces.

0
 
2022.07.01 hedva

A könyv nagy rajongójaként nagyon vártam ezt az adaptációt, és mondhatom, hogy minden benne van, amit a Disney-adaptációk jól csináltak. Nem egyszerű másolata az eredetinek, hanem elég nosztalgiát ad ahhoz, hogy tökéletes adaptáció legyen.

0