N/A
Tudós nők

Tudós nők

Tudós nők
Filmadatlap
2
Vélemények (2)
7
Szereplők (7)
Képek
Videók
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
Cikkek
Fórum

FILMINFÓ

Moliére vígjátékából készült parádés szereposztású tévéjáték. Armanda, a módos francia polgár leánya a testi szerelem gondolatától is irtózik, tűrhetetlen finomkodásával fennkölt szellemi eszméivel elüldözi udvarlóját, Klitandert. Húga, Henriette viszont szívesen veszi Klitander udvarlását. A ház úrnője, Philaminte és sógornője, Beliza rajong a művészetekért,a csiszolt irodalmi nyelvet még a cselédtől is megkövetelik, de mivel nem elég emelkedett a stílusa, hát elbocsájtják. A ház ura, Chrysale nem helyesli a dolgot, de nem mer feleségével szembeszállni. Philaminte, Beliza és Armanda áhítattal hallgatják az álszent Trissotin költészetének remekeit, melyekről később kiderül,… Több

Rendező: Vámos László
Író: Moliere
Ország: Magyarország
Premier: 1974.11.30.
 
2020.09.21 miki

legújabb vélemény

Moliére vígjátékának legjobb magyar feldolgozása, nagy kár, hogy ma már nem készülnek ilyen remek tévéfilmek. Érteni kell hozzá a nagy drámaíró pikáns humorát, de aki erre vevő, garantáltan jól szórakozik rajta.

0
 
2020.05.27 Denisqoo

Nem szeretek képernyőn színházat nézni, így engem is meglepett, mennyire lekötött a Tudós nők. Érdekes és érthető, sokkal jobban megértettem a művet, mint olvasás után.

0