Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért · Nyerj mozijegyet akár minden héten! Több info itt » Login  
77

Ketten az úton (1967)

Two for the Road
Filmadatlap
 
27
Szereplők
Vélemények
2
Képek
1
Videók

A film összbevétele 12 000 000 dollár volt (imdb.com).

 

A rendező, Stanley Donen és Audrey Hepburnnek ez volt a harmadik közös filmje (korábban a Mókás arcban és az Amerikai fogócskában dolgoztak együtt).

(ArpiHajdu és Réci)
 

Stanley Donen nem engedte, hogy Givenchy tervezze Hepburn ruháit a filmben, mert szerinte a karaktere Joanna Wallace nem engedhette volna meg magának, hogy előkelő párizsi szalonokban vásároljon.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Audrey Hepburn mindig ragaszkodott ahhoz, hogy a jeleneteket időrendben vegyék fel, ám ebben a filmben ez nem lett volna lehetséges, ugyanis a történet előre-hátra ugrál az időben, és a szereplők visszaemlékezésein alapszik.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film készítői Albert Finney-t szemelték ki a főszerepre, akiről Audrey Hepburn már sokat hallott Peter O'Toole-tól, aki együtt tanult Finneyvel a Királyi Drámai Akadémián. A sors fintora, hogy O'Toole úgy lett az Arábiai Lawrence sztárja, hogy Finney visszaadta a szerepet a színpadi munkái miatt.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor felajánlották Audrey Hepburnek a szerepet, kétségei támadták, mivel egy olyan feleséget kellett alakítania, akinek a férjével komoly nézeteltérései vannak, és ez nehezen érintette, ugyanis akkoriban az ő és a Mel Ferrer közti kapcsolat sem volt felhőtlen, valamint a forgatókönyv tartalmazott olyan meztelen jeleneteket, amelyekről Hepburn azt gondolta, hogy sértené azokat, akik megkedvelték őt az Egy apáca története című filmben.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Audrey Hepburn éppen, hogy lemaradt az Oscar jelölésről ezért a szerepért. Az Akadémiának döntenie kellett, hogy ezért a szerepért jelöljék vagy a Várj, míg sötét lesz (1967) című filmben nyújtott alakításáért. Vég az utóbbi mellett döntöttek.

(rbernadett)
 

Audrey Hepburn annyira félt a víztől, hogy amikor azt a jelenetet forgatták, hogy Mark beledobja Joannat a vízbe, búvárok álltak szorosan a kamera mögött. A jelenetet többször is fel kellett venni, mert az egyik alkalommal az egyik búvár túl gyorsan ugrott a vízbe, hogy kimentse a színésznőt.

(rbernadett)
 

Paul Newman visszautasította Mark Wallace szerepét.

(rbernadett)
 

Audrey Hepburn elhagyta a fimet miután állapotos lett. Stanley Donen ekkor úgy döntött, hogy szerződteti Julie Christiet Joanna szerepére, azonban Hepburn visszatért miután elveszítette a babát.

(rbernadett)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.