Angol újságíró, „ételíró”, teljes nevén Nigella Lucy Lawson, 1960. január 6-án született Londonban, Angliában. Édesapja Nigel Lawson, pénzügyminiszter volt, édesanyja pedig Vanessa Salmon. Az Oxford Egyetemen a Lady Margaret Hallon szerzett diplomát középkori és élő nyelvekből.
1988-tól pedig szabadúszó újságíróként írt különböző lapoknak. Karrierje étteremkritikusként kezdődött, majd mint irodalmi szerkesztő kezdett el dolgozni a The Sunday Times-nál. 1988-ban jelent meg első... Több
Angol újságíró, „ételíró”, teljes nevén Nigella Lucy Lawson, 1960. január 6-án született Londonban, Angliában. Édesapja Nigel Lawson, pénzügyminiszter volt, édesanyja pedig Vanessa Salmon. Az Oxford Egyetemen a Lady Margaret Hallon szerzett diplomát középkori és élő nyelvekből.
1988-tól pedig szabadúszó újságíróként írt különböző lapoknak. Karrierje étteremkritikusként kezdődött, majd mint irodalmi szerkesztő kezdett el dolgozni a The Sunday Times-nál. 1988-ban jelent meg első süteményrecepteket tartalmazó könyve is a How to Eat, amely olyan nagy sikert aratott, amely több mint 300.000 példányban kelt el.
Ennek sikerén felbuzdulva 2000-ben pedig kiadta a másodikat is How to be a Domestic Goddes címmel, melyért British Book Díjat, Az év írója díjával jutalmazták. Szintén 2000-től a Channel 4 Tv csatorna főzősorozatot indított vele, mely olyan sikeres lett, hogy elnyerte a Guild of Food Writers Díjat is. 2006-ban még Amerikába is meghívták a the Food Network-höz, ahol főzősorozatot tartott a BBC Twon.
(Shelby07)