Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
Pedro Almodóvar

Pedro Almodóvar

Színész

Szül.: 1949. szeptember 24., Calzada de Calatrava, Ciudad Real, Castilla-La Mancha, Spanyolország

Adatlap
57
Filmográfia
18
Díjak
14
Érdekességek
10
Képek

Érdekességek

Fájdalom és dicsőség (2019)

A filmet beválogatták a 2019-es Cannes-i Filmfesztivál versenyprogramjába. A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar 5. olyan filmje, mely versenybe száll az Árany Pálma-díjért.

Fájdalom és dicsőség (2019)

Julieta Serrano és Pedro Almodóvar közel harminc év után dolgozott ismét együtt. A páros a nyolcvanas években öt filmet forgatott közösen.

Fájdalom és dicsőség (2019)

A Fájdalom és dicsőség Pedro Almodóvar nyolcadik olyan filmje, melynek egyik szereplője Antonio Banderas, és a hatodik, melyben Penélope Cruzt láthatjuk. A trió korábban a Szeretők, utazók is együtt dolgozott.


Mindenki tudja (2018)

A Mindenki tudja volt a 2018-as Cannes-i Filmfesztivál nyitófilmje. Eddig egyetlen spanyol produkció büszkélkedhetett el ezzel, a 2004-es Rossz nevelés (Pedro Almodóvar).

Julieta (2016)

A filmet 203 vásznon mutatták be Franciaországban, premierhétvégéjén azonban mindössze alig több mint 585 ezer eurót keresett. Ezzel a Julieta lett Pedro Almodóvar elmúlt húsz évének leggyengébb nyitást produkáló alkotása.

Julieta (2016)

A film sikerrel szerepelt a legrangosabb nemzetközi filmfesztiválokon, és közel egy tucat díjat zsebelt be (San Diego International Film Festival - Legjobb nemzetközi film, Goya Awards - Legjobb színésznő: Emma Suárez, National Board of Review - Az 5 legjobb idegen nyelvű film, BAFTA Film Award - A legjobb nem angol nyelvű film: Pedro Almodóvar stb.)

Julieta (2016)

A Julieta Pedro Almodóvar 20. nagyjátékfilmje.

Julieta (2016)

Ez Pedro Almodóvar harmadik idegen nyelvű elbeszélésen alapuló filmje az Eleven hús és A bőr, amelyben élek után.

Julieta (2016)

Pedro Almodóvar eredetileg Silencio címen mutatta volna be a filmet (ez a Julieta alapjául szolgáló egyik elbeszélés címe is), azonban az utómunkálatok során a Julieta mellett döntött, ugyanis a premier évében mutatták be Martin Scorsese Silence (Némaság) című filmjét is.

Julieta (2016)

Pedro Almodóvar eredetileg Meryl Streepet szerette volna a főszerepre. A tervek szerint a színésznő játszotta volna a karaktert (20, 40 és 60 évesen is). A direktor és a színésznő személyesen is találkoztak, és sikerült is megegyezniük, azonban egyéb elfoglaltságaik miatt végül fiókba került a filmterv.

A bőr, amelyben élek (2011)

A forgatás néhányaik napján Pedro Almodóvar, a rendező elbeszélgetett Antonio Banderas-szal, és megkérte a színészt, hogy az eddigi alakításaihoz képest sokkal visszafogottban játssza karakterét, mert az egy hidegvérű pszichopata, nem pedig egy indulatos latin.

A bőr, amelyben élek (2011)

A férfi, aki felesége ruháit viszi a ruhaboltba nem más, mint Agustín Almodóvar, a producer, aki Pedro Almodóvar fivére.

Beszélj hozzá (2002)

Benigno karaktere Pedro Almodóvar közeli barátján, Roberto Benignin alapul.

Beszélj hozzá (2002)

A bikák vére a filmben valódi. Egy környezetvédő csoport be is akarta perelni Pedro Almodóvart emiatt.
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.