2018.03.18 20:01 XETH Olvasottság: <100x
0

Remélem, lesz folytatása

Én nagyon nagyon vártam ezt a filmet! Nem azért, mert olvastam a regényt, hanem mert megfogott a beharangozott sztori. Elsősorban moziban szerettem volna megnézni, de ezt a tervemet a Netflix kicsit keresztülhúzta (innen is köszike!). Nem probléma, az otthoni körülmények nem rontottak az élményen, és amúgy is jobb szeretem szinkron nélkül, felirattal élvezni a filmeket. Valószínűleg SPOILERezni fogok, mert anélkül nehezen tudnék belemenni a részletekbe.

!!!*SPOILER*!!!

Remélem, lesz folytatása

A látvány gyönyörű volt, vizuális effektekre nem volt panasz, mondjuk az utolsó fél órában, főleg a "tüzes" jelenetek kicsit olyan számítógépes játék jellegűek, de az is rendben volt. Szerintem címnek itt is megfelelt volna a "Megsemmisülés", hiszen az X térség, ami sorra nyeli el a katonákat, tudósokat is lényegében erről szól. A terület, mely molekuláira szedi szét mindazt, ami belekerül és építi bele más élő struktúrákba. Ahol a sejtek folyamatos burjánzása és mutációja figyelhető meg. Ettől mondjuk nagyon morbiddá válik a film. Néhol a betonból eredő "faliszőnyeg" olyannak tűnt, mint egy AI festmény (deep dream generator oldal)... gyönyörű és bizarr. A cselekmény lassú lefolyású, de egészen jól fel lehet dolgozni a történetet, mondjuk az utolsó félóráig. Szépen elmagyarázzák nekünk, mi is történik pontosan, vajon mit is láthatunk, mi adja a lényegét az X térségnek. Az a medvés "Help me" jelenet, mondjuk kicsit kiverte nálam a biztosítékot, de a maga módján telitalálat volt. Az utolsó fél órát, a Világítótoronyban történteket nem biztos, hogy fel tudtam dolgozni. A pszichológusnő "kiteljesedését" és megsemmisülését, valamint ami közvetlen ez után történt, olyan megfoghatatlannak tűnt. Bízom benne, hogy a Netflix-nek megéri a folytatást is elkészíteni, mert a befejezése a filmnek nyitott volt, bőven hagyott bennem kérdéseket. Bár szerintem nem várom meg a filmet, elolvasom a maradék két regényt. 5/5

71 Expedíció  (2018)

dráma | horror | kaland | misztikus | sci-fi | thriller

Az izgalmas történet egy biológusnőről szól, aki csatlakozik egy csak nőkből álló expedícióhoz az X Térségbe - egy titokzatos vadonba Florida déli végén, melyet lezárt a... több»

0