2018.03.11 19:04 HE7EDIK Olvasottság: <100x
1

Igényes film

Jó volt Bruce Willist végre egy igényes moziban látni. És jó volt újra akicóhős karakterben aprítani a társadalom mocskát. Mert például annó a Hatodik érzékben vagy a Sebezhetetlenben láttuk, ha akar színésznek sem utolsó, mégis csak a Die Hard-al lett világsztár és leginkább akció filmjei és legendás franchise-a miatt emlékezünk rá. A régi Bosszúvágy első részei brutálisak voltak, főleg a megerőszakolós rész sokkoló a mai napig. Itt hálisten közel sem annyira durva a főhős családjának megtámadása, Willis bosszúja annál inkább. Eli Roth habár nem horror filmet csinált, azért belecsempészett néhány véresebb jelenetet a filmbe, különösen igaz ez a szerelőműhelyes részre, nekem mégis a fagyis drogárus lemészárlása maradt meg:

Igényes film

"- Te ki a f...sz vagy?

- Az utolsó vevőd!"

Érdekes volt látni, Amerikában micsoda méreteket ölt a bűnözés, mennyire mindennaposak, a fegyverreklámok pedig olyan természetesek mint nálunk a hüvelygomba...

A rendőrség pedig mint nálunk is sokszor csak dísznek való és ha az ember akar valamit, saját kezébe kell venni a dolgokat. Willis pedig szorgalmasan osztja az igazságot csukjájába temetve, amit persze felkap a média és jöhet a sokat vitatott kérdés: helyes vagy helytelen kezünkbe venni az igazságszolgáltatást. Klisés mivolta ellenére egyáltalán nem rossz mozi ez, semmivel sem gyengébb mint a Bronsonos változat. Sőt nekem jobban tetszett, több benne az akció, a golyó és a vér is, a diszkós lövöldözés különösen ötletes. A végén még Eastwood Gran Torinos kézmozdulata is megelevenedik. A zenei aláfestés pedig parádés!

akció | dráma | krimi | thriller

Dr. Paul Kersey, chicagói orvos számára az erőszak eddig egy távoli jelenségnek tűnt, az élet úgy hozta, sosem kellett szembe néznie vele. Mindez megváltozik azonban, amikor... több»

1