2017.02.12 12:05 BéBé Olvasottság: <100x
0

Társadalmi problémákkal szembesít

Vegyes érzésekkel ültem be a moziban, hiszen a csapból is az folyik milyen sikereket ért el a Golden Globe- on és hogy hány Oscar jelölést kapott, természetesen az egyik legnagyobb várományos. Nem mondok sok újat avval, hogy van egy jó kis recept arra, hogyan szerezzünk Oscart. Tartottam tőle, hogy ez a film semmivel nem lesz több, csupán jól elkészített étel. Szerencsére tévedtem, igaz tartalmaz minden jegyet, elemet, amit az Oscar zsűrije elvár, mégis képes volt a rendező új színt, és elemeket belevinni.

Egy gettóban született afroamerikai életét mutatja be gyerekkortól, nem kímélve a nézőt nehezebb témákról, mint a drogfüggő anya, az iskolai zaklatás, vagy a homoszexualitás kérdése egy ilyen környezetben. 3 pontban ismerhetjük meg a főszereplőt- ami egy nagyon helyes döntés, így megkíméltek bennünket, a lényegtelenebb epizódoktól, viszont a sorsfordítókra sokkal több idő és lehetőség maradt- gyerekkorban, gimnáziumban és felnőttként. A színészi játék változó sajnos, a gyerekkorba alakító színész talán a legmegfelelőbb, tökéletesen bevezeti a főbb személyiségjegyeket, és felveti a várható kérdéseket, problémákat.

Társadalmi problémákkal szembesít

A hangulat és a zene letaglózó, hol az egekbe emel, hol a földbe tipor, evvel is kényszerítve a nézőket, hogy szembesüljenek a fontos kérdésekkel. A film igazi hibája, az a befejezés. Számomra ott megtörik az ív, nem akarom lelőni a poént, de elhangzik egy olyan mondat a főszereplő szájából, ami képes megkérdőjelezni az egész film realitását, ráadásul teljesen feleslegesen, hiszen a karakter egyik végjegye, hogy alig beszél, így maga a gesztusokon van a nagyobb hangsúly. Meg se kellett volna szólalni, már maga a szituáció elmondott minden, a szavakkal csak elrontották az egészet.

Összeségében egy olyan filmet kaptunk, ami merészen képes rámutatni társadalmi problémákra, nem rejtve véka alá a saját véleményét róluk, elgondolkoztató, letaglózó erővel kényszerít minket az együttérzésre és szembesülésre. a szereplők többsége jó, nem nagyon találni kiemelkedő alakításokat, viszont a film hangulata, zenéje kárpótol mindenért.

78 Holdfény  (2016)

dráma

Little, Chiron és Black. Három név, melyek ugyanazon embernek három különböző életszakaszát jelölik meg, végigkísérve jellem- és személyiségfejlődésé­nek legfontosabb... több»

0