2016.03.05 19:09 moov18 Olvasottság: <100x
0

Csak bírd kivárni a végét... ott az izgalom

Egészen tűrhető kis alkotás volt ez, ha szemet hunyunk afelett, hogy a lényegi dolgokat a játékidő utolsó félórájába sűrítették. Elképesztő mi játszódhat le Stephen King fejében, akinek irománya ihlette jelen filmünket. Fantasztikusabbnál-fantasztikusabb forgatókönyvek pattannak ki a szürkeállományából. Tökéletesen ért könyveiben a hatáskeltéshez, a feszültségteremtéshez.

Carrie karaktere a horror húzóágának egyik legmeghatározóbb alakja. A lány akit világéletében csak bántalmaznak, szekálnak rájön, hogy különleges, természetfeletti képességek birtokában van. Kezdve, hogy tárgyakat képes mozgatni, reptetni anélkül, hogy hozzájuk érne. Tudatában annak, hogy a telekinézis és minden egyéb hatalmas erő a tulajdonában van, felhasználja ellenségeivel szemben.

Csak bírd kivárni a végét... ott az izgalom

A film első fele rendkívül megható, már-már drámai. Láthatjuk, hogy miféle megpróbáltatásokon esik át. Gúnyolják, megalázzák. A horror - amit személy szerint leginkább vártam - a film utolsó félórájában érkezik meg. Egész látványos volt, független attól, hogy érződik benne a CGI. Olyan magas szintű brutalitás persze nincs benne amin felszisszenhetnénk, de ez a film nem is arról szólt. Éppen annyi vér volt benne, amennyire itt szükség volt. Feszültség főleg a végén volt, a színpadra állás pillanatában. Vártam, hogy robbanjon a bomba. Rendezésre, színészi játékra igazából nem lehet panasz. Erős három csillag, igazából majdnem négy, de az elejét túlnyújtották, meg hát az eredetit sem tudja überelni. De lehet vele próbálkozni, egyestésnek jó!

66 Carrie  (2013)

dráma | horror

Carietta „Carrie” White (Chloë Grace Moretz) egy visszahúzódó, szégyenlős diáklány, akinek nem megy könnyen a beilleszkedés. Erről az iskolatársai is sokat tehetnek, hiszen... több»

0