2016.02.01 20:14 moov18 Olvasottság: <100x
0

Harmatgyenge

Buta párbeszédek, hosszú felvezetés, erőltetett jelenetek jellemzik a filmet. Örömmel töltött el viszont a hír, miszerint jelentős részét, sőt nagyjából az egészet, kis hazánkban, Magyarországon vették fel és forgatták le. Helyszínként szolgált például Kiskunlacháza, de a kelenföldi hőerőművek is felismerhetőek benne. Egy magyar ember szívét úgy gondolom mindig meglágyítja, ha országunkban készítenek egy filmet és ezzel hozzájárulhatunk a színvonalhoz, a meglétéhez.

Viszont elég gyalázatos körítéssel próbálták lenyomni a torkunkon, szó szerint, merthogy rendkívül erőltetett és sablonos volt. Látszódott az igyekezet, hogy frászt szerettek volna hozni ránk, a szándék megvolt, viszont valahol megrekedtek a tervezés és a kivitel közti szakaszon. Ment a rohangálás jobbra-balra, porban történő négykézláb mászás, lihegés, sírás-rívás, pánikolás. Ahelyett, hogy valaki előállt volna egy épkézláb ötlettel, egy kidolgozott tervvel, ment az értetlenkedés magas fokon.

Harmatgyenge

A dolgokat amiktől annyira ijedeztek egyszer sem mutatták be nekünk, csupán távoli alakokat, sziluetteket, elmosódó foltokat, így a fantáziánkra bízták elképzelésüket. A színészeket sem tehetség alapján állították össze sokkal inkább mellbőség és a dekorativitás lehetett az indíték a szerepeltetésre. A címből kisejlő ideglelés annyiban tehát elfogadható amennyiben ezzel a "jelzővel" a film minőségére célzunk, különben feszültségnek és ijedelemnek se híre-se hamva, körülbelül annyi volt benne a horrorisztikus elemek száma, mint egy magyar szappanoperában. Egy csillagot szerettem volna adni, de megfejeltem, tekintve a magyar vonatkozásokra!

horror | misztikus | thriller

1986. április 26. A Csernobil atomerőmű négyes számú reaktora felrobban, ezzel pedig 400 atombomba erejének megfelelő radioaktív szennyeződés szóródik szét a levegőben. A... több»

0