2015.11.02 21:12 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Simon mondja...

Ha nem látom itt az érdekességek között el sem hiszem, hogy eredetileg ez lett volna a címe és a Halálos fegyver folytatásának szánták. Pedig a Die Hard filmek közül talán ez lett a legizgalmasabb és a legszórakoztatóbb. Az első alap, a kultmozi, a második mérsékeltebb, de még szintén jó, de itt McTiernan mindent nagyon eltalált. Bruce Willis harmadszor is magára öltötte atlétatrikóját, psiztolyát és jelvényét, John McClane karaktere alap az akciómozik világában.

A forgatókönyv talán ennél résznél diktálja a legjobb a tempót, eszméletlen milyen pörgős és ez még a CGI korszak előtt, amikor az akciók még valósak voltak, az effektek nem voltak műanyagok, digitálisak. Ezekért sírom én vissza a 90-es évek akciómozijait, mindegyik egyedi volt, kreatív, izgalmas és igényesen szórakoztató és mindezt digitális technika vagy 200 millió dollárok nélkül. Bruce hatalmas volt itt, a másnapos figurája már Az utolsó cserkészben is haláli volt, itt ezt tökélyre vitte, a poénok nagyja ebből jött. Méltó párja volt Samuel L.

Simon mondja...

"motherfucker" Jackson, ez a fekete színész a Ponyvaregény óta ontja a filmeket és ritkán hibádzik, max. az 1 perces szerepléseivel, itt ő is a csúcsán volt még. Az igazi meglepetés nekem Jeremy Irons volt, remekül játszotta Simon Grubert, talán még néhol Rickmannél is jobb volt és külön dícséret neki a német akcentusért. A Die Hard 3 tökéletes akciómozi, pörgős, izgalmas, néhol kellően brutális, jobban megismerjük New York városát, a színészek hibátlanok. A legjobb filmek között van a 90-es évekből, kötelező!

akció | kaland | thriller

A New York-i zsaru, John McClane (Bruce Willis) élete cseppet sem mondható könnyűnek. Kitartása és leleményessége azonban eddig mindig átsegítette őt a legveszélyesebb... több»

0