2016.10.02 03:34 e-batta Olvasottság: <100x
0

Többszörnézős

Rohit Shetty eredetileg kaszkadőr koordinátorként kezdte, majd ezek látványtervezője lett, és jelenleg több sikeres mozija is fut, melyek leginkább a kaszkadőrjelenetekre helyezik a hangsúlyt. Jellemzően sok kocsitörés-zúzás van bennük, és látványos verekedések. Ütő és állóképes színészeket foglalkoztat leginkább, elsősorban Ajay Devgn-t, aki 44. életévében jobban néz ki, mint eddig bármikor. Táncolni nagyon nem tud, úgyhogy a koreográfiát mindig a lehető legegyszerűbbre tervezik, viszont hosszú pályafutása során viszonylag sok verekedős filmben szerepelt, megvan a kellő tudása, hogy bevállaljon manapság is olyan karaktereket, amit a fiatalabb korosztály is kétszer meggondol.

Annyira megvan köztük az összhang, hogy az utóbbi évek legtöbb filmjét közösen jegyzik (Gomaal sorozat, Bol Bachchan, sőt elkészült a Singham második része is).

Többszörnézős

A film amúgy gyermetegen egyszerű történet, mégis nagyon szerethető figurákkal van megrajzolva. Singham egy vidéki kisváros teljhatalmú rendőre, aki mindent egyszerűen, gyorsan, hatékonyan és főleg becsületesen rendez el. Amikor Goába helyezik át, akkor azonnal összeütközésbe kerül a város alvilági urával, Jaykant Shikrével (Prakash Raj, imádom!!!), és csak maroknyi elszánt rendőr beosztottjára számíthat, de így is felveszi vele a harcot.

A végkifejlet meglepő, és jellemző az indiai jogbiztonságra (inkább nem mondanám el).

Kajal Agarwal játssza Singham jövendőbelijét, tetszett az alakítása, már csak azért is, mert ellentétben a szokásokkal itt a házassági felkérés éppenséggel a hölgy részéről indult el, (a legmókásabb jelenetek egyike, mert Singham szabályosan sarokba szorul a tényszerűen felsorolt érvek hatására, mikor a lány kifejti, hogy miért is kellene elvennie őt feleségül).

Tetszett, többszörnézős (a zenéje meg tényleg szuper!).

0