2016.09.09 17:47 e-batta Olvasottság: <100x
0

Bollywoodi hagyományok modernizmussal megspékelve

A film igaz, hogy több, mint három és fél órás, de nem véletlenül. Egyrészt van három fő szerelmi történet, ezekre idő kell, aztán az igazgató és a tanár közötti adok-kapok is elég sok időt elvesz, a tanár szerelmi története is hosszú, és rengeteg a mellékszál, pl. Anupam Khernek is van egy saját love storyja.

És talán nem véletlenül, de néha egyes mozdulatok, beállítások, dialógok erősen emlékeztetnek a Holt Költők Társaságára. Szerintem Aditya Choprát (a rendezőt) erősen inspirálta az a film.

Bollywoodi hagyományok modernizmussal megspékelve

Azért azt becsülöm Shah Rukh Khanban, hogy a szerep kedvéért megtanult hegedülni, biztos nem lett profi belőle, de nem úgy festett a kezében a hangszer, mint egy darab fa. Amitabh Bachchan hozta a szokásos merev, nyársatnyelt figurát, hasonlót talán Rishi Kapoortól láttam a Student of the Year-ben.

Rengeteg dal van a filmben, és plusz még sokszor fakadnak dalra, amikor bollywoodi filmek híres slágereit dúdolják. A Kuch Kuch Hota Hait pl. felismertem.

Ez volt az első olyan szerepe Amitabh Bachchannak, ahol felhagyott a hős státuszával, és átevickélt az apafigura/idősebb férfi szerepkörébe. Kénytelen volt váltani, mert akkor már évek óta nem tudott rendes kasszasikert elérni. Utána viszont nem volt megállás, és kiderült, hogy legalább olyan jó, ha nem jobb szerepeket kap.

Meg kell hagyni SRK eszméletlen jól néz ki a filmben. Szinte végig fehérben van, és nagyon jól áll neki ez a szín.

Helen pedig akármennyi idős, még mindig jól ropja!

Nemcsak dalból, zenéből, de táncból is sokfélét láthatunk. Egyetlen dal alatt a három páros három helyszínen három különböző táncot produkál. Ez például nagyon tetszett.

Több filmben is van olyan jelenet, amikor a dalokat valahol a hegyekben (leginkább Svájcban) hóban veszik fel, és nem bírok rájönni, hogy a semmi kis száriban hogyan bírják ki a színésznők. Ez kínzás!

A hat fiatal debütáló közül csak Uday Choprának (aki a film egyik producere is volt) és Jimmy Shergillnek sikerült valamennyire megkapaszkodnia, de sajnos nem lett A-listás sztár belőlük, bár tisztes iparosmunkát a továbbiakban is készítenek. A másik fiú, és a három lány nem lett elég sikeres.

Ez a film is a hömpölygő bollywoodi hagyományokat követi, megspékelve némi modernizmussal, ilyen lett a Kabhi Kushi Kabhie Gham, vagy az Om Shanti Om.

Tetszett!

0