2017.02.19 22:29 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Nem értem a magasztaló kritikákat

Kicsit bajban vagyok ezzel a filmmel. Egyrészt mert ritkán szoktam horrort nézni (ez inkább annak köszönhető, hogy manapság rengeteg, finoman szólva is gagyi alkotás születik), másrészt pedig az a bajom, hogy ezt a filmet szinte minden fontosabb fórumon az egekig magasztalták. Megnéztem, s kicsit úgy érzem magam, mint akit két szék között a pad alá ejtettek.

Adva van egy megfelelő hangulatot teremtő film, amely valóban visszakanyarodik a '70-es évek végi, '80-as évek eleji amerikai kisvárosi környezetbe, ugyanakkor belecsempész bizonyos modern eszközöket is (pl. egy lány az e-bookkal). Ehhez párosul egy nagyon furcsa, helyenként zavarba ejtő zenehasználat, amely csak erősít ezen. Az alapötlet is nagyon tetszett, hiszen ilyen nemi úton terjedő "gonosszal" még nem találkoztam, s mint kiderült, nem olyan egyszerű szabadulni ettől, mint ahogy az elsőnek tűnik. A feszültséget is megfelelően adagolja, ahogy azt kell.

Nem értem a magasztaló kritikákat

A problémám viszont az a rengeteg kérdőjel, amellyel nem tudok mit kezdeni (helyenként spoilert! tartalmazhat) például: hogyha egy "szellemszerűségről" van szó, akkor miért kezdik az egyik jelenetben pisztollyal lőni? Miért pont annak a személynek a képében jelenik meg a gonosz, amelyikben? Egyáltalán: honnan ered az egész? Hugh-val mi lesz? A hosszúhajú srác miért fekszik le a csajjal, hogy ha hisz neki? Számomra túl sok a kérdőjel, s azt nehezen tudom elhinni és elfogadni, hogy ennyire rejtélyes akart lenni az egész film.

Sajnálom egy kicsit a Valami követet, mert valóban szerettem volna látni egy jól sikerült horrorfilmet, s bár elismerem, vannak nagyon jó részei, kellő feszültség van benne, de közben pedig olyan gyermeteg hibái is vannak, amelyek sokat rontanak az összképen. Jónak semmiképp nem nevezném, ugyanakkor az erényei miatt semmiképp sem egy átlagos film (emiatt én inkább adnék egy 3,5-est).

horror | misztikus | thriller

Egy tizenkilenc éves lány számára az ősznek az iskoláról, a fiúkról és a hétvégi szórakozásról kéne szólnia, de Jayt egy látszólag ártatlan szexuális aktus után... több»

0