2016.10.12 18:58 e-batta Olvasottság: <100x
0

Hát felemás érzéseim vannak a filmmel kapcsolatban. Jó pár filmből ollózták össze, ettől aztán egy se füle, se farka, és összecsapott sztorit kaptunk, közveszélyes szereplőkkel, kétséges alakításokkal és száguldó végkifejlettel, meg némi csöpögős társadalmi összefogással. Nem hinném, hogy eredményesebb lenne a gyerekek megmentése, hiába a film. Merthogy nem tudom, ez volt-e a célja, vagy a polkorrektség jegyében még belecsempészték ezt is.

A Kick szónak két jelentése van, eredetileg szó szerint rúgást jelent (és néha a filmben is ezt jelenti), de legtöbbször a másodlagos jelentést veszik elő, ez meg a Kaland. Így, nagybetűvel. De a főhős torz életszemléletével ellentétben én semmi kalandosat nem látok abban, ha valaki fejen állva pisil, vagy a háztetőn keresztül távozik az ajtó helyett. Ez inkább infantilizmusra utal, főleg, ha a főhős már 40 éves (mint utalnak rá a filmben, mert adatainak megadásakor közli, hogy 10 éves, mert február 29-én született). Salman Khan persze biztos élvezte, hogy a rengeteg jelenetben szó szerint feje tetejére állított saját kis világát mutatja be, de számomra túl idétlenre sikeredett, és egyszerűen nem tudtam egy hullámhosszra kerülni vele. Párjául a nagyon szép, és nagyon egydimenziós Jacqueline Fernandezt rakták, aki úgy játszik el egy pszichiátert, hogy egy pillanatra sem hiszem ezt el róla. A harmadik főszereplő már egészen más tészta, mert Randeep Hooda nagy kedvenc, és a teljesen átlagos rendőrtiszt szerepében a film egyetlen valamire való főszereplője, és egyedül miatta tartottam érdemesnek, hogy végignézzem a filmet, és ne ugorjak át jeleneteket. Pedig sajnos nem minden jelenetben szerepel, úgyhogy nagy volt a kísértés.

A mellékszereplők közül és Archana Puran Singh a kalandkereső fiú kalandos szüleit kellene alakítaniuk, de mindketten csak kiöregedőfélben lévő, és kicsit huszadrangú alakításukkal semmit sem adtak hozzá. A gonosz miniszter szerepében egyedül Nawazuddin Siddiquira mondtam azt, hogy na, igen, ez már valami, de neki meg olyan idétlen mondatokat adtak a szájába, hogy néha a röhögés kerülgetett. A pasi ennél azért jóval többet érdemelne. Amúgy ő volt a film sava és borsa. Egyben.

A dalok felejthetők voltak, a táncok nemkülönben, úgyhogy nekem egyszernézős lett, pedig Salman még mindig jól fest, a Jai Hoban isteni volt, de úgy tűnik ezt a szerepet ő is csak a pénzért vállalta el.

0