2017.10.27 20:31 moov18 Olvasottság: <100x
0

Vagy tetszik, vagy utálni fogod

Még ki sem hűlt a székem, ami közel két órán át szolgált kezeim-lábaim zsibbadásáért, már is itt vagyok, hogy megformálhassam "rövid és tömör" véleményem arról a filmről, amely valószínűleg viták illetve vegyes érzelmek alapjait fogja még szolgálni jó pár évig. A tollforgató újságírók és kritikusok már megmondták a frankót a célkeresztbe vett Anyámról, csámcsognak is rajta már egy ideje. A rémfilmek iránti elkötelezett rajongásomnak illetve a hatalmas médiavisszhangnak köszönhetően az én étlapomra is felkerült a film, amelyről meglehetősen vegyes érzelmekkel távoztam, méltatlanul kevés érdeklődő nézőtársammal együtt (!), amely egy Jennifer Lawrence mozihoz képest meglehetősen szegényes lélekszámnak minősült. A film valóban rendkívül megosztó.

Vagy nagyon tetszik a nagyérdeműnek, vagy utálni fogja. Ez a két véglet, így köztes állapot/arany középút nincs. Bár sokáig hezitáltam, hogy hova tegyem a filmet, belső csatákat vívtam magammal is, annak kapcsán amit láttam, végül arra jutottam, hogy nem rossz cucc. Egy biztos, szokatlannak mindenképp szokatlan.

Vagy tetszik, vagy utálni fogod

Egyszerre könnyed és drámai, ugyanakkor idővel meghozza a horror-rajongók étvágyát is, beindulnak az események, jönnek a nyugtalanító képsorok és hanghatások. A néző agytekervényei kattognak, vajon mi fog kisülni ebből? Mire a végére érünk a néző jó eséllyel már kilencven "endinget" legyártott magában (mondanom sem kell, hogy egyik sem fog bejönni). Sajátos atmoszféra és hangulatvilág jellemzi, amelyhez fogható nagyon kevés van, talán nincs is. A film végére az események felpörögnek, az egyes képkockák eldurvulnak, néhol az ember szíve szerint félrenézne de hát nem teszi, mivel a képernyő vonzza a tekintet akár a mágnes. A végkifejlet meglehetősen hatásos, bizonyos részek különösen megrázóak. A színészi játékra panasz nem lehet, mindenki hozta amit kellett és ez látszott is. Sokat fogják még emlegetni ezt a filmet ugyanúgy, ahogy sárral dobálni, de be kell ülni és meg kell nézni, szerintem bőven fogyasztható darab.

70 Anyám!  (2017)

dráma | horror | misztikus

SkyShowtime (2023.02.14.)

Az idősödő költő (Javier Bardem) és fiatal felesége (Jennifer Lawrence) egy nagy viktoriánus házban élnek vidéken. Egy nap egy idegen és felesége (Ed Harris és Michelle... több»

0