2017.11.08 11:26 MMcFly2015 Olvasottság: <100x
2

Merénylet Bostonban

Amerikában nem lett sikeres, és hazánkban sem került a mozi premierek listájára. Kár érte, mert elég komoly film lett - a témán kívül a színészek és a végeredmény is elég erős.

2013, Boston. Szerintem a többség emlékszik rá a híradóból, esetleg egy dokumentumfilmet látott a tragédiáról. Ez a film dokumentumfilmnek is megállja a helyét, mert az eddigi információk alapján amiket láttam (wikipédia, híradó, natGeo) elég hűen sikerült feldolgozni az eseményt. Egyedül Mark Wahlberg karaktere fiktív.

Merénylet Bostonban

A film az első 30-40 percben a terrortámadást és a vele keletkezett pánikot elég hatásosan mutatja be, az embert egyszerre sokkolja, bosszantja és meghatja.

A támadás után jön a lényeg, a két fiatal merénylő utáni hajtóvadászat, ami egy lassabb tempót diktál, még se lehet unni egy percét sem, végig jelen van a feszültség (és személyemben az előbb említett düh).

Kevin Bacon, mint FBI vezető, John Goodman, mint a helyi rendőr kapitány, J.K. Simmons, mint egy nyugdíj elött álló rendőr... ilyen szereposztás mellett nem csoda, hogy még a tanakodós, csöndesebb részek sem nyújtják el a filmet.

Utána olvastam, sokan az utcán történő akció jeleneteket emelik ki, hogy milyen amatőr, és rossz volt nézni. Én ezt ellenkezőleg gondolom. Éppen ezek a jelenetek segítettek hozzá ahhoz az érzéshez, hogy ez egy valós eseményt dolgoz fel. Benne volt minden természetes reakció, emberi hibák, félelem az akció körül, és nem erőltették a Hollywood-i sablonokat.

Szerintem egyszer mindenképpen látni kell, izgalmas és jól összerakott alkotás, keményen megállja a helyét a műfajban.

Ha esetleg a film után, valakit érdekel a téma, nekik ajánlom a ,,Bostoni robbantás - hajsza a merénylők után" c. NatGeo-s dokkumentumfilmet, ami a filmben látottakról a valós személyek beszélnek.

akció | dráma | krimi | thriller | történelmi

A film a 2013-as bostoni maratonon bekövetkezett 264 sérültet és számos halottat számláló bombamerénylet történetét dolgozza fel, melyet követően a hatóságok, élükön Tommy... több»

2