2016.01.31 10:16 moov18 Olvasottság: <100x
0

Semmitmondó és kiszámítható

Végtelenül unalmas és vontatott filmnek tartom, mondanivaló nélkül, feszültségek nélkül. Mindenféle érzelemtől mentes, a belőlem kiváltott reakciók száma körülbelül a nullával egyenértékű. Rendkívül nehezen indul be. A cselekményvezetés nem túl olajozott, nem túl gördülékeny, emiatt válik unalmassá és erőltetetté a dolog.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy elég régen láttam már, talán egy hónapja, így nem is emlékszem minden apró mozzanatra, viszont azt tudom, hogy rossz visszagondolni rá. Valahogy minden fontosabbnak, érdekesebbnek tűnt abban a pillanatban, mint a lejátszóban lévő korong. Minden jelentéktelen részt felnagyítanak benne, túlnyújtják, elcsépelik. Egyáltalán nincsenek benne ijesztő alakok, hirtelen bevillanó képek, horrorisztikus elemek.

Semmitmondó és kiszámítható

Semmi utaló nyom nincs arra, hogy ez egy rémfilmnek készült. A végére már elég ködösen emlékszem, akár csak magára az alkotásra; igazából már aznap délután elfelejtettem, hogy mit is láttam. Ergya rendezés, gyenge színészi játék, nulla feszültség. Horrornak elég erős túlzás, thrillernek is harmatgyenge; felőlem bőven elférne egy vígjáték kategóriában. Egyszerűen nem lehet komolyan venni, semmitmondó, kiszámítható illetve a központi témát is korábban ellőtték már páran. A "boldog család új otthonba költözik"; "veszélynek vannak kitéve"; talán még a "kisgyermek is eltűnik", kinek ne lenne ismerős az alapkoncepció. De ettől eltekintve lehetett volna belőle csinálni egy igazi, belevaló mozit, ami elmaradt, helyette jött ez az unalmas, üresjáratokkal tarkított, komolyan vehetetlen vicc.

horror | thriller

Egy pár és lányuk Kolumbiába költözik, hogy átvegyenek egy családi vállalkozást, azonban csakhamar rádöbbennek, hogy új otthonukat átok sújtja. több»

0