2016.11.11 22:44 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: 187x
2

Hitelesen ábrázolja a katasztrófa körülményeit

A Titanicról mindenkinek van véleménye, még annak is, aki ezt szeretné inkább eltitkolni, ugyanis rövid idő alatt vált örök klasszikussá. Személyes kötődésem van a témához (az egyetemi szakdolgozatomban a Titanic-katasztrófát elemeztem válságkommunikációs szempontból), e miatt nem tudok semlegesen hozzáállni a filmhez sem, ám épp a dolgozatomhoz szükséges hosszas kutatómunka miatt állíthatom teljes bizonyossággal, hogy a film igen hitelesen ábrázolja a katasztrófa előzményeit, következményeit és a kort is, amelyben bekövetkezett. A készítők egészen különleges pontossággal figyeltek oda a részletekre, például hogy hogyan épült fel a hajó, hogyan néztek ki a luxuslakosztályok, milyen emberek alkották a személyzetet és milyen hierarchia működött az egyes osztályokon belül. Minden egyes újranézésnél újabb és újabb részletre bukkanok, amelyet addig nem sikerült felfedeznem a filmben.

Óriási élmény volt, amikor annyi évvel az első bemutató után 3D-ben is kijött a film és újra beülhettem rá a moziba. A közönség a film zárójeleneteit ugyanolyan áhítattal nézte végig, mint amikor először látta a filmet, a teremben néma csönd uralkodott és csak a szipogásokat lehetett néha-néha hallani. A filmben nemcsak a történet, ami magával ragadó, hanem a kamerakezelés, a vágás és a képi effektusok is (például amikor a tenger mélyéről, monitorokon keresztül mutatott hajó életre kel és régi pompájában tárul megint a szemünk elé). A zene és a színészek is nagyszerűek, Leo és Kate egy életre bevésték magukat a filmtörténetbe és ennek egyik első és legfontosabb alapkövét jelentette a Titanic.

Hitelesen ábrázolja a katasztrófa körülményeit

Egy a való élet által produkált esemény, amely nem kerülhette el a filmkészítők figyelmét és mennyire szerencsések vagyunk, hogy ha máshogy nem is, legalább a filmvásznon keresztül részesei lehetünk ennek a magával ragadó történetnek.

84 Titanic  (1997)

dráma | katasztrófafilm | romantikus

A 20. század kezdetén megépítik a kor legnagyobb tengeri hajóját, a Titanicot. 1912. április 10-én a Titanic elindul Southampton kikötőjéből, hogy két megállással végül... több»

2