2015.06.18 02:09 flankezredes Olvasottság: <100x
2

Felnőtteknek szóló élő- és robotszereplős mese

Nem vártam sokat a filmtől, ezt már az elején leszögezném. Mielőtt megnéztem, olvastam véleményeket, amik elég vegyesek, bár az Imdb-n a 7 csillagos átlag annyira rossznak nem mondható.

Neill Blomkamp valamiért nem tud elszakadni Dél-Afrikától, ami nem feltétlen lenne baj, de szerintem már egy kicsit erőltetett, hogy három filmjében is Johannesburg környékén forgatott. A film szórakoztató a logikai buktatók ellenére is, amikből szép számmal akad, szóval a forgatókönyves bukfencektől eltekintve egy hatásos blockbuster.

Felnőtteknek szóló élő- és robotszereplős mese

Chappie egy nagyon szerethető karakter, jól kivan dolgozva, és lehet azonosulni vele. Yolandi Visser és Ninja is jól alakítanak annak ellenére, hogy ők ugyebár nem hivatásos színészek. A többiekkel sincs nagy gond, talán Hugh Jackmant kivéve, aki valamiért nem illik bele a filmbe szerintem; ez lehet a forgatókönyv hibája is, mert az ő karaktere van talán legkevésbé kidolgozva, nekem valamiért kakukktojás a figura, szerencsére túl sok jelenetet azért nem kapott. :)

A látványvilág, hangulat, zenék rendben vannak, mondjuk Hans Zimmertől ez el is várható, a Die Antwoord hip-hop, dubstep alapjai is passzolnak a film hangulatához. Egyedül talán a 'Jávorszarvas' robot CGI animációja lóg ki a sorból, néha olyan érzésem volt, mintha az első Robotzsaru film ED-209-esét látnám tipegni, bár lehet, szándékosan volt annyira szaggatott a mozgása. A sztori szerethető, a vége fele drámai, a feszültséget poénos beszólásokkal próbálják levezetni, ami működik is.

Igazából ez egy felnőtteknek szóló élő- és robotszereplős mese, amit nem kell komolyan venni. A District 9-hoz valóban nem ér fel, nem is egy kategória, az Elysiumnál nem rosszabb, talán jobb, nekem az is tetszett. Egy megtekintést azért megérdemel.

70 Chappie  (2015)

akció | dráma | krimi | sci-fi | thriller

Miután Chappie-t születésekor két tolvaj elrabolja, örökbe fogadja őt egy furcsa család. Chappie természetfeletti képességekkel rendelkezik, egy csodálatos tehetség, ráadásul... több»

2