2017.02.28 13:49 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
3

Az első Xenomorph!

Talán nem túlzás azt kijelenteni, hogy a valaha volt legjobb horror sci-fi filmek között van számon tartva, valamint azt is hozzá tenném, hogy az idő vasfoga mit sem koptatott rajta. A rendező Ridley Scott valaha volt legjobb filmje, arról nem beszélve, hogy finoman fogalmazva sem valami eget rengető költségvetésből dolgozott. Még is imádják máig a kritikusok, az emberek világszerte, valamint nem kevés díjat zsebelt be anno a mű. A főszereplő Sigourney Weaver első komolyabb filmje az Alien és persze, hogy ezt követően vált ismertebbé a színésznő.

Örültem, hogy John Hurt színészt is láthattam még fiatal korában, ha csak egy pár jelenet erejéig. Maga a film igaz, hogy már 40 éves lesz, de egyszerűen nem tudok rá olyan negatív kritikát mondani, ami rontaná, mert csak a pozitív dolgok jutnak eszembe. Mivel egy igazi űrhajóban zajló idegen jelenségről beszélünk, ami szemrebbenés nélkül megöli az áldozatát és minden tekintetben kegyetlen és rémisztő lény, valamint a rendezőnek hála igazán jó rendezésben is tekinthettük meg, akkor nem véletlen, hogy a legjobbak között találjuk még mindig. A legszebb az egészben, hogy után is próbálkoztak páran életben tartani, új történetekkel megfűszerezni ezt az egészet, de 2.

Az első Xenomorph!

rész után már nem igazán alkottak maradandót az illetékesek. Szóval szerintem még ez is egy plusz pont az elsőnek, ugyan is a pár éves Alien: Covenant, ami új technológiával lett megáldva és több költségvetésből gazdálkodhatott, a közelébe sem érhet soha ennek a 79-es filmnek.

horror | sci-fi

Az éppen hazatérő Nostromo űrhajó legénysége egy váratlan küldetést kap: ki kell vizsgálniuk egy ismeretlen eredetű vészjelzést. Eljutnak egy lakatlan bolygóra, ahol egy... több»

3