2016.12.23 13:01 ArpiHajdu és Réci Olvasottság: <100x
0

Egy fontos univerzum építőköve

Ha önmagában nézem A végső megoldás: Halált, akkor egy átlagosnál jobb akció-sci-fi filmként elmegy, a probléma viszont az, hogy ez egy remek film és annak egy nagyszerű folytatásának a szerves része kíván lenni, s ebben viszonylatban egy igen gyenge láncszem lenne. Pedig igencsak merész újításokat vállaltak be: Kutyából megszülető alien, alien szemszögű kamera, Ripley-be belecsempészni egy űrlényfigurát, ezek mind-mind bátor és újító húzások. Plusz az egésznek van egy igencsak komor hangulata, amelyhez nagyon jól passzol a fegyenctelep, mint helyszín. Én a történetmesélésre mondanám, hogy problémás: Ripley-n kívül egyedül egy karakter van akiért igazán lehetne drukkolni, ám őt viszonylag hamar kicsinálják, a többi figuráért pedig egyáltalán nem lehet aggódni, emiatt pedig nem is tudjuk sajnálni a halálukat.

Aztán újra belecsempészik Lance Henriksent a sztoriba, kissé erőltetetten (Miért nem volt elég robotként?), úgyhogy ezek mind-mind gyengítik a filmet. Ez alól sajnos még Ellen Ripley végső tettem sem kivétel, mert a kivitelezését túlságosan is grandiózussá akarták tenni (s ugyan erről nem ennek a résznek a készítői tehettek, hiszen valószínűleg nem tudhatták, hogy lesz folytatás), a teljes szériát nézve értelmetlenül. A legvégén lévő számítógépes lezárás pedig már vicc kategória, szerintem.

Egy fontos univerzum építőköve

Sajnálom kissé David Finchert, mert aki ezután olyan filmeket készített, mint a Hetedik, a Harcosok klubja vagy a Holtodiglan, arra nem húznám rá a vizes lepedőt (utólag persze kiderült, hogy rengeted gond volt a forgatáson, ott is hagyta a projektet, s nem is tekinti sajátjának ezt a filmet), de ez a film önmagában átlagosnak mondható, viszont nehéz így nézni, mert egy fontos univerzum építőköve, csakhogy nem tudja azt a színvonalat hozni, mint elődei, emiatt pedig erőtlenné válik ez az epizód.

akció | horror | sci-fi

Ellen Ripley és társai űrhajójukkal  lezuhannak a Fiorina 161 nevű bolyóra, a szerencsétlenséget csak a nő éli túl. A bolygót magukra hagyott rabok lakják, akik sokkal nagyobb... több»

0