2018.07.19 22:45 Bazzzsi Olvasottság: <100x
1

Gyerekkorunk halvány árnyékai

Hazánkban a kilencvenes években futó MacGyver Richard Dean Andersonnal egy áttörő sorozat volt. Karakteres főszereplővel, amelyhez egy izgalmas történet társult. Hét évadon keresztül futott, ez jól mutatja a sikerét. Igazi örök-mozgó gyerekként imádtam az epizódjait, sokszor kedvet is kaptam egy-egy kísérlet végrehajtásához. Mint ahogy manapság divat mindent leporolni és újra forgatni a készítők ezen sorozat XXI. századi verzióját is elkészítették.

A 2016-os sorozat az eredeti verzió nyomába se ér. Eleve arra se kaptunk választ, hogy most ki is ez a MacGyver. Az eredeti gyereke vagy fiatalkori önmagát mutatja be, de akkor nagyon nem stimmel az idő. Vagy teljesen független az egésztől és csináltak egy ugyanolyan nevű, ugyanolyan képességekkel rendelkező főszereplőn alakuló sorozatot? Az új részekből elmarad a csattanó. Minden rész hasonló sémára épül fel.

Gyerekkorunk halvány árnyékai

Úgy kapcsolódunk be, hogy jaj nagy a baj, majd visszaugrunk az időben néhány órát és megtudjuk, hogyan is kerültek slamasztikába a szereplők. A nagy trükköktől vagy különleges megoldásoktól sem dobja el az ember az agyát, pedig korábban pont ezzel tűnt ki a sorozatok tömegéből. Elég butácskának és kivitelezhetetlennek tűnnek a trükkök, de talán az is közrejátszik, hogy felnőtt az ember. Ami gyerekként szórakoztató és ámultba ejtő volt, az már kicsit gagyi.

Formára is próbáltak hasonló főszereplőt keresni, mint az eredeti Mac. Ez a srác nekem nem túl színpatikus. Továbbá ez a gémkapoccsal való folytonos babrálás is kifejezetten idegesítő. Mac munkáját segítő társak sem túl karakteresek, megjegyezhetőek. A régi sorozat varázsát, eredeti hangulatát nem tudták visszahozni a készítők és így nem túl élvezetes a sorozat. Nem kapunk semmi pluszt a korábbiakhoz képest. Meglepődtem, hogy készült belőle második évad is.

48 MacGyver  (2016)

akció | dráma | kaland | misztikus

A Richard Dean Anderson főszereplésével sugárzott sorozat rebootjában a húszas éveiben járó MacGyvert követhetjük nyomon, akit beszerveznek egy titkos szervezetbe, ahol... több»

1