2018.09.16 10:43 Márton Olvasottság: 320x
3

Talán még mondanivalója is akad valahol mélyen

A The Keeping Hours című filmről semmit nem olvastam vagy halottam eddig, viszont már maga a tartalma és a műfaji besorolásával sikerült az érdeklődésemet felkeltenie. Nagyon ritkán találkoztam olyan filmmel ami egyben horror, dráma és a romantikus filmekre jellemző szálakkal operál (bár azért a horror szálat jómagam nagyon nagy túlzásnak éreztem, sokkal inkább mondanám a horror témát inkább misztikumnak)! Az első amit mindenképp meg kell említeni a filmmel kapcsolatban, hogy nagyon jól adagolja a fentebb felsorolt műfajok jellemzőit végig a film alatt! Tehát ahhoz képest hogy lehetne egyfajta egyvelegként is említeni a kész filmet, szinte tökéletesen találta meg az egyensúlyt a műfajok közt. Ez kimondottan tetszett nekem. A filmben még számos pozitív dolgot találtam.

az egyik ilyen dolog a színészek voltak. Nincsenek benne kimondottan ismert színészek, viszont nagyon korrekt alakítások annál inkább. Az első dolog e téren, hogy már a film elején sikerül a színészeknek megkedveltetniük magukat velem és ahogy halad a film, úgy lettek még megkapóbbak az alakításuk. A történetre nem mondanám hogy egyedi és hogy hasonlót még nem készítettek, viszont mindenképpen működőképes volt! Az én érdeklődésemet végig fent tudta tartani és szerintem ezzel bárki aki szereti a misztikus drámákat, úgyszintén így lesz.

Talán még mondanivalója is akad valahol mélyen

Talán csak a zeneszerzőt lehet kicsit kárhoztatni, hogy egy ilyen minőségi és szép filmhez nem sikerült annyira megkapó zenét összehoznia. Tehát a The Keeping Hours (amit ha jól láttam A megtartott órák-ra fordítottak nem hivatalosan le) egy nagyon jó film lett és jól sikerül a nézőjének átadnia a film mondanivalóját is (mert hát van mondanivalója nem is kicsi) de mindenképp azt is érdemes megjegyezni a filmmel kapcsolatban, hogy egy igen nehéz alkotás lett. Nálam a kedvencek közt a helye!

dráma | horror | thriller

Mark (Lee Pace) sikeres ügyvéd, aki visszatér régi házába, ahol feleségével és tündéri kisfiukkal éltek évekkel korábban, egy végzetes autóbaleset előtt. A férfi egykori... több»

3