Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
73%

Őrzött idő (2017)

The Keeping Hours
Filmadatlap
 
22
Szereplők
10
Vélemények
4
Képek
1
Videók

Galéria (4)

Videók (1)

 
fankbringa   2021. 07. 11.

legújabb vélemény

0
A halott kisfiú, aki még mindig cuki

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Kiváló vasalós film. Annyira vontatott a történetvezetése, hogy kicsi belealvás vagy egy rövidebb szünet belefér. Talán a mai igényeknek már túl lassú. A horror itt kb. annyi, hogy kimondják a halott szót. A kisfiú, aki vonatozni akart, mert megígérték neki, visszatér, hogy ezt a szemére vesse apucinak. Apuci pedig megveszi a vonatot, és együtt boldogan vonatoznak, amíg mind meg nem halnak, mint egy boldog család. Ami tetszett: nem volt benne PC hype. Emiatt lehetett foglalkozni a történettel. A történet egyszerű, de nagyszerű. Pont annyi, hogy legyen. Ahogy a művészfilmeknél szokták mondani, nem a történet a lényeg. Ez a film arról szól, hogy ki hogyan éli meg ugyanazt a helyzetet. Különösen tetszett, hogy minden főhős találkozik a film során legalább egyszer a rideg valósággal, ami kizökkenti a kis világából. Szerencse, hogy nem egy csomópontra építette a rendező a filmet, mert így kellemes és szórakoztató lett. Összességében jó lett a film, bár elsőre nem tűnt annak. Ami nem tetszett: vontatott hangulat. Mosolygó embert nem nagyon látni a filmben. Ahhoz képest, hogy mennyi idő elment apróságokra, a végkifejleten gyorsan túlesett a film, mint színházba vágyó az oltáson. Sokkal szebben is be lehetett volna fejezni. Kinek ajánlott? Akinek fontos a gyász témája, aki szereti az elválós-kibékülős filmeket, akinek meghalt valakije, és ezért a téma közel áll hozzá, akinek csak úgy kedve van egy nyugis filmet megnézni némi mondanivalóval.

 
Márton   2018. 09. 16.

a nap véleménye

3
Talán még mondanivalója is akad valahol mélyen

A The Keeping Hours című filmről semmit nem olvastam vagy halottam eddig, viszont már maga a tartalma és a műfaji besorolásával sikerült az érdeklődésemet felkeltenie. Nagyon ritkán találkoztam olyan filmmel ami egyben horror, dráma és a romantikus f... teljes kritika»

 
BoBamburg   2019. 01. 30.

1

Attól függetlenül ,hogy horrornak van bekategorizálva, és én úgy is álltam neki, kissé csalódtam. Mert köszönő viszonyban sincs a horror műfajjal. Ellenben egy kellemes, már-már megható romantikus dráma, némi misztikummal. Nem egy világmegváltó darab... több»

 
Timcsi   2019. 01. 30.

1

Nekem tetszett a film. Picit másra számítottam, de elgondolkodtató és megható film.

 
indingo   2018. 11. 16.

0

A történet alapelgondolása nem volt rossz, de a magvalósítás picit gyermeteg.

 
stomachh   2018. 10. 08.

0

Misztikus drama, ennek a ket mufajnak tokeletes egyvelege. Lanyoknak zsebkendot be kell kesziteni.

 
fcbnandi   2018. 12. 29.

0
Tetszett

Kicsit másabb filmre számítottam, de így is elnyerte a tetszésemet annak ellenére, hogy szomorú lett a film. Szeretem a hasonló témájú filmeket. Többet is ki lehetett volna hozni ebből a témából, de nálam 5-ből 4-es csillagot kap

 

A film forgatását 2015 decemberében kezdték el és 2016 januárjában már be is fejezték, viszont hivatalosan a filmet csak 2018 júliusában mutatták be!

(Márton)
 
Kinek ajánljuk: akit nem zavar, ha a mogyorós csokiban nincs mogyoró és – nem mellesleg – nem kap sikítófrászt a romantikus drámáktól. több»