Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
80%

Árvaház (2007)

El orfanato
Filmadatlap
 
26
Szereplők
27
Vélemények
13
Képek
2
Videók

Galéria (13)

Belén Rueda
Roger Príncep
Belén Rueda
Belén Rueda
Belén Rueda
Geraldine Chaplin
Édgar Vivar
Belén Rueda
Belén Rueda

Videók (2)

 
Erik8csok   2022. 10. 22.

legújabb vélemény

0

Szerettem volna azt, hogy ez a film nekem tetsszen, de sajnos ez nem igazán jött be. Felépítettek egy nagyon jó történetet, ami jó jelenetekkel volt ellátva, és a végét pedig így lezárták, ami nekem nem igazán jött be. Igazából volt egy pár tök jó il... több»

 
Kóborló   2019. 09. 12.

a nap véleménye

1
Mesteri kombinációja a horrornak és a drámának

Kár tagadni a tényt, hogy a spanyolok pokolian értenek a dráma és horrorfilm vegyítéséhez. Elég, ha csak az egyik legismertebbet említjük e téren, a 2001-es Ördöggerincet, de ide sorolhatjuk akár a 2006-os A Faun Labirintusát is (igaz, hogy a horror ... teljes kritika»

 
indingo   2019. 08. 18.

0

Nagyon kedvelem a spanyol filmeket és ez is egy igazi gyöngyszem. Misztikusnak tűnik a története, de valójában egészen másról van szó. Az anya küzdelme a fia iránt gyönyörűen van ábrázolva.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 31.

0

Nagyon kedvelem a spanyol filmeket, és ebben sem csalódtam. Speciális képi megjelenítés, igazi eurohorror, bár a vége lehetett volna kissé fordulatosabb, de mindezek ellenére kellemes csalódás. Izgalmas mozi kifejezetten.

 
dulkap   2015. 07. 03.

0

Egy összességében hatásos film, ami magában hordozza a dráma, a misztikus thriller és időnként kisadagban a horrorfilmek elemeit. A film hibájaként én a feszültség fenntartását tartom. Nem sikerült folyamatosan tartani a szintet, viszont ahol a feszü... több»

 
Deku   2017. 12. 08.

0

Néha elnézi az ember. Egyszer meglehet nézni. Veszett ügy volt már rögtön az elejétől kezdve ami után csak ritka alkalmakkor ütötte fel a fejét egy-egy jobb pillanat.Emiatt nem tudom lehúzni a filmet.

 
elekm90   2021. 03. 17.

1

Horrornak nem nevezném, inkább egy misztikus thriller-dráma ötvözet egy-két horror elemmel, a spanyolok az ilyesmihez nagyon értenek (pl. Más világ, Ördöggerinc). Kicsit idegesített, ahogy az anyuka viselkedett (vagy Belen Rueda játéka, ezt nem tudom... több»

A film összbevétele 79 252 330 dollár volt (imdb.com).

 

A rendezőnek a film főszerepére már a kezdetektől fogva Belén Rueda volt a választottja, miután látta az alakítását a 2004-es A belső tengerben.

(Kóborló )
 

2007-ben Spanyolországban a legsikeresebb film lett, olyanokat előzött meg, mint a Harmadik Shrek, vagy A Karib-tenger kalózai: A világ végén.

(Kóborló )
 

A film producere, Guillermo del Toro vállalt egy apróbb szerepet a filmben, ami végül nem került bele a végső változatába.

(Kóborló )
 

Ez a film volt a rendező, Juan Antonio Bayona első egész estés filmje, ezelőtt csupán rövidfilmeket és videoklipeket készített.

(Kóborló )
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)