Játssz egy Samsung Galaxy A41 okostelefonért! Login  
82%

Árvaház (2007)

El orfanato
Filmadatlap
 
26
Szereplők
25
Vélemények
13
Képek
2
Videók
 
harnas1207   2021. 04. 21.

legújabb vélemény

0

Az európai filmek többségére igaz, hogy gyengék, azonban nehezen felejthetőek. Az Árvaház hatalmas ziccereket hagyott ki, emiatt nem nevezhető ijesztő horrornak. A thriller vonala kissé elcsépelt és túlságosan vontatott lett. Nagyon vártam, hogy háth... több»

 
Kóborló   2019. 09. 12.

a nap véleménye

1
Mesteri kombinációja a horrornak és a drámának

Kár tagadni a tényt, hogy a spanyolok pokolian értenek a dráma és horrorfilm vegyítéséhez. Elég, ha csak az egyik legismertebbet említjük e téren, a 2001-es Ördöggerincet, de ide sorolhatjuk akár a 2006-os A Faun Labirintusát is (igaz, hogy a horror ... teljes kritika»


 
indingo   2019. 08. 18.

0

Nagyon kedvelem a spanyol filmeket és ez is egy igazi gyöngyszem. Misztikusnak tűnik a története, de valójában egészen másról van szó. Az anya küzdelme a fia iránt gyönyörűen van ábrázolva.

 
dulkap   2015. 07. 03.

0

Egy összességében hatásos film, ami magában hordozza a dráma, a misztikus thriller és időnként kisadagban a horrorfilmek elemeit. A film hibájaként én a feszültség fenntartását tartom. Nem sikerült folyamatosan tartani a szintet, viszont ahol a feszü... több»

 
Deku   2017. 12. 08.

0

Néha elnézi az ember. Egyszer meglehet nézni. Veszett ügy volt már rögtön az elejétől kezdve ami után csak ritka alkalmakkor ütötte fel a fejét egy-egy jobb pillanat.Emiatt nem tudom lehúzni a filmet.

 
Sabnock Sanatory   2020. 07. 31.

0

Nagyon kedvelem a spanyol filmeket, és ebben sem csalódtam. Speciális képi megjelenítés, igazi eurohorror, bár a vége lehetett volna kissé fordulatosabb, de mindezek ellenére kellemes csalódás. Izgalmas mozi kifejezetten.

 
Szilonka   2016. 04. 09.

0

Kedvelem a spanyol filmeket, sorozatokat és ebben sem csalódtam! Érdekes és misztikus a film, a történet is remek. Nagyon jól adják az információkat a nézőknek, nem lehet kitalálni a végét.

Galéria (13)

Belén Rueda
Roger Príncep
Belén Rueda
Belén Rueda
Belén Rueda
Geraldine Chaplin
Édgar Vivar
Belén Rueda
Belén Rueda

Videók (2)

A film összbevétele 79 252 330 dollár volt (imdb.com).

 

A rendezőnek a film főszerepére már a kezdetektől fogva Belén Rueda volt a választottja, miután látta az alakítását a 2004-es A belső tengerben.

(Kóborló )
 

2007-ben Spanyolországban a legsikeresebb film lett, olyanokat előzött meg, mint a Harmadik Shrek, vagy A Karib-tenger kalózai: A világ végén.

(Kóborló )
 

A film producere, Guillermo del Toro vállalt egy apróbb szerepet a filmben, ami végül nem került bele a végső változatába.

(Kóborló )
 

Ez a film volt a rendező, Juan Antonio Bayona első egész estés filmje, ezelőtt csupán rövidfilmeket és videoklipeket készített.

(Kóborló )
 

A film szerepel a Steven Jay által szerkesztett, 101 horrorfilm film, amit látnod kell, mielőtt meghalsz című filmkritika gyűjteményben.

(Bogi87)
 

Spanyolország legfontosabb díjkiosztóján 14 Goya-díjra jelölték, és ebből 7-et el is nyert a film (elsőfilmes rendező; eredeti forgatókönyv; hang; képi effektusok; látványtervezés; smink/maszk; utómunka felügyelő).

(dulkap)
 

A Cannes-i Filmfesztiválon bemutatott filmet 10 perces álló tapssal fogadták.

(kázsé)
 

A vak árvát játszó lány ténylegesen vak, egy betegség miatt vesztette el látását.

(kázsé)
 

Az eredeti forgatókönyv 1996-ban készült.

(kázsé)
 

A "Guillermo" név többször megjelenik a filmben. Ez utalás a film producerére, Guillermo del Torora.

(kázsé)