A Netflix bemutatta  A hó társadalma előzetesét, Juan Antonio Bayona rendezése ugyanakkor már abból a szempontból is izgalmas, hogy ez a film képviseli majd Spanyolországot a következő Oscar-gálán.

A filmet egyébként a Velencei Filmfesztivál mutatták be, a héten pedig a lyoni Lumiere Filmfesztiválon is vetítik. Pablo Vierci 2009-es könyve alapján készült produkció az 1972-es andoki repülőgép-katasztrófa túlélőinek igaz történetét meséli el, akiknek szélsőséges döntéseket kellett hozni a túlélés érdekében, így kannibalizmusra is vetemedtek.

A ho társadalma az első Netflix-film, amelyet a spanyol bizottság beválogatott az Oscar-díjra, Bayona korábbi rendezését, a 2007-es Árvaházat már jelölték Oscar-díjra. A kritikusok által elismert thriller elnyerte a közönségdíjat a San Sebastián-i filmfesztivál Perlak szekciójában, amely az idei berlini és cannes-i filmfesztivál kiemelkedő alkotásait tartalmazza.

A film főszerepeiben Rafael Federman, Enzo Vogrincic, Agustin Pardella, Simon Hempe, Esteban Bigliardi és Matías Recalt láthatók.

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»