1972. október 13-án egy montevideói rögbi csapat felszállt az 571-es számú repülőgépre, hogy Chilébe, Santiago városába utazzon egy mérkőzésre. 

Útjuk során azonban, a hó borította Andokban - nem sokkal céljuk elérése előtt - a repülőgép mélyen a kopár hegyekbe zuhant. Itt a hőmérséklet akár mínusz 40 fokig is süllyedhet. Tizenkét ember azonnal meghalt, és többen súlyos sérüléseket szenvedtek. Csak 29-en élték túl a balesetet. Miután több kereső- és mentőgép átfésülte a területet, a keresést leállították, és a utasokat halottnak nyilvánították. Majdnem két és fél hónap után 16 túlélőt mentettek ki. De mi történt a 72 nap alatt?

A Gaudí- és Goya díjnyertes rendezőjének, J.A. Bayonának (A lehetetlen, Szólít a szörny) A hó társadalma című filmje elmeséli az Andokban történt repülőgép-katasztrófa majdnem lehetetlen történetét. A film, Bayona első spanyol alkotása 2007-es Árvaház óta. A történet nem az ijedős közönségnek íródott: drámai képsorokat tartalmaz a katasztrófáról és arról, hogy mit kellett tenniük az áldozatoknak az éhezés elkerülése érdekében.

Ha szívesen megnéznéd a filmet és rendelkezel Netflix előfizetéssel, akkor nincs más dolgod, mint a film mafabos oldalán található, “Hol nézheted” szekció alatti Netflix gombra kattintani.

dráma | életrajzi | kaland | katasztrófafilm

Egy rögbicsapat repülőgépe lezuhan egy gleccseren az Andokban. Az a néhány utas, aki túléli a balesetet, a világ egyik legnehezebben túlélhető környezetében találja magát. több»