2018.10.09 00:02 Miska bácsi Olvasottság: <100x
0

Kiszámítható történet a Sötétben

Egy három felvonásos történetet kapunk, melyek műfajilag eltérnek egymástól, de a történet összefonja őket. Ez a narratív megoldás némiképp szétzilálja a filmet, ugyanakkor kellemes felüdülést is hoz tempóban, hangulatban és látványvilágban is. Csak egy dolog állandó, Diane Kruger gyászoló, megtört, bosszúszomjas színészi játéka, amely rendkívül sokat ad a filmhez. Hitelessé, átérezhetővé teszi a cselekményt

Az első rész a családját elvesztő anya drámája. És ezzel el is mondtam mindent. A film első harmada, mely durván 40 percet jelent, egy terrorcselekmény, majd Katja hosszas, lassú lelki apátiája, melyet apró bonyodalmakkal, nyomozással és a barátnővel történő beszélgetéssel próbálnak feldobni, nem sok sikerrel. Már komolyan elgondolkodtam, hogy mi fog ezen a filmen még egy óráig tartani, amikor gyorsan lezárták a blokkot, és jött a váltás.

Kiszámítható történet a Sötétben

Itt fordult a jó tartományába a film, a bírósági jelenetek hangulatát jellemezte a kitartott feszültség, és jól lett megírva a jogi képviselők és tanúk verbális huzavonája. Bár a fényképezésben leginkább statikus jeleneteket itt kapjuk, ez a középső 30 perc éri meg leginkább a megtekintést.

A lezárás a bosszúról szól, és annak megindokoltságáról. Ezt nagyon okosan nem mondja ki, de Katja tetteiben tükröződik a megingás saját elhatározásában, ez tetszett.

Összességében rendben van a film, erős ez a három csillag, a fő indokom, amiért nem tudom feljebb tornászni, az a kiszámíthatósága. Érzi a néző, hogy mit szántak csavarnak, fordulópontnak, de én egyszer sem tátottam el a szám, sőt legtöbbször teljesen nyilvánvalónak tartottam az eseményeket. Ha a főszereplő utolsó mondatát szó szerint kitalálom, az elég lelombozó, bizonyítja a film klisés voltát. Egy "jó" film számomra mutasson újat, lepjen meg legalább egy kicsit. Ez most sajnos elmaradt Diane Kuger színészparádéjából.

dráma | krimi | thriller

Katja boldog élete összeomlik, amikor férje és kisfia életüket vesztik egy robbantásban. A nő a kezdetektől meg van győződve arról, hogy a merényletet nácik követték el, de a... több»

0