2018.11.22 17:17 Márton Olvasottság: 238x
1

Visszafogottabb és drámaibb A szem amerikai feldolgozása

Kicsit tanácstalanul állok a film megtekintése után, mert azért én kicsivel azért többet vártam az amerikai változattól. Nem is olyan régen volt szerencsém megtekinteni a 2002-es ázsiai változatát ennek a filmnek, így talán frissebb az összehasonlítási alapom a két produkcióról! Soha nem hittem volna hogy bármikor is majd azt fogom írni, hogy az eredeti ázsiai film jobban tetszett, mint az amerikai újrázása és legfőbbként a színészi alakítások miatt!

Persze ezzel nem azt akarom írni, hogy a főszerepben lévő Jessica Alba rosszul vagy gyengén alakította volna a szerepét, csak számomra a 2002-es film ázsiai főszereplője (Angelica Lee) sokkal hihetőbb és nagyobb átéléssel adta vissza ezt a szerepet, vagy legalábbis a szerepében található drámai alakítást! Mert mint az ázsiai változata, úgy az amerikai változatra sem lehet egyértelműen a horror műfaji besorolást "ráhúzni"! Sokkal inkább egy misztikus thriller, pár horrorelemmel és bőséges drámai történettel! Amúgy az amerikai változat szépen követi az eredeti történetmenetét, nincsenek nagyobb eltérések benne, ami nekem kimondottan tetszett. Viszont érezhető volt az amerikai változatán, hogy talán kicsivel több félelmetes dolgot akartak a készítők a film első felébe rakni, mégsem jött át nekem ez a film hangulatán! Úgy is mondhatnám, kicsivel kiszámíthatóbb volt az ijesztésekre szánt képsorok végkimenetele! Technikailag felesleges összehasonlítani a két filmet, hisz két különböző filmes piacra készült a két film és mindkét filmben vannak jó és vannak gyengébb technikai megvalósítások! Amiben viszont talán egy kicsivel jobbnak éreztem az amerikai változatot, az a zenei betétek voltak! Egész jól tudta megfogni a történetben található drámai szálat! Tehát ha csak egy kicsivel is, de én személy szerint az eredeti ázsiai filmet jobban kedveltem, de egy újrázáshoz képest, simán vállalható filmet kaptunk az amerikaiktól is!

69 A szem  (2008)

dráma | horror | misztikus | thriller

Sydney, a fiatal hegedűművész egy gyerekkori tragédia folytán elveszítette a látását. A vak lány egy speciális szemműtétnek köszönhetõen esélyt kap arra, hogy újra lásson.... több»

1