2018.11.28 23:53 Lester69 Olvasottság: 168x
1

Jodie Foster visszatért ?

Remek szereposztás, scifi-noir hangulat, ütős beszólások, látványos akció. Ez az, amit a Hotel Artemis - A bűn szállodája előzetese kínált nekünk és ezek azok az indokok, amik miatt egy jól informáltabb, a mainstream alatt leskelődő filmkedvelő azonnal fel is tette kívánság listájára a filmet. De mit is kapunk valójában ? Mert a Hotel Artemis - A bűn szállodája nem került be az év filmjei közé. Itthon még csak nem is vetítették. A kritikák eléggé lehúzták. Mi okozta azt, hogy a kétszeres Jodie Foster visszatérő filmje egyszerűen csak úgy eltűnt a süllyesztőben ? A választ magam sem igazán értem. Mert az Artemis nem rossz film. Tényleg megvannak benne a színészek, az akció, a hangulat és a párbeszédek, de mintha a készítők lefelezték volna a szükséges hozzávalók minőségét. Minden van itt, de valahogy még sincs semmi.

Az alapsztori eléggé hajaz a John Wick történetre, annyi különbséggel, hogy itt nincs kutya, bosszút esküdött zakós gyilkológép, hanem csak egy szálloda bűnözőknek, melynek megvannak a maga -szubkulturális- szabályai. Ezt irányítja a megtört, idősödő Nurse (Foster) és nagydarab segítője Everest (Dave Bautista). Rajtuk kívül különböző, háttérrel nem rendelkező vendégek, kiknek motivációja van, de sokat nem tudunk róluk és kissé sztereotípek: van itt francia fan fatal, bunkó fegyverkereskedő és határozott bankrabló. Az a baj, hogy egyikük karaktere sem szerethető annyira, hogy izguljunk értük (kivéve Fostert, aki kisujjból hozta a szerepet) és sajnos már az elején ki tudjuk találni, hogy ki fogja túlélni és ki nem. Mert van mit túlélni az biztos. Miután beüt a baj ( melynek okát valójában nem tudjuk, ami kissé idegesítő) mindenki életszerűtlen döntéseket hoz, tovább fokozva a nézők értetlenségét és ennek ellenére a film még néhány rovátkát behúz a "klisé" alá.

Jodie Foster visszatért ?

Vannak azonban pozitívumok is. A színészek jók, a hangulat remek (zene, díszlet) és a párbeszédeken is jót lehet derülni. A Hotel Artemis - A bűn szállodája egy nagyon jó film lehetett volna, ha kicsit jobb forgatókönyvet írtak volna hozzá, így azonban csak egy egyszer nézős John Wick hasonmás, ami (bár túlságosan is méltatlanul) de elveszett az idei filmek süllyesztőjében.

Jodie Foster pedig igenis vállaljon még szerepeket, mert ad 1: zseniális színésznő, ad 2: egy ilyen karrier után, ne a Hotel Artemis - A bűn szállodája legyen az utolsó filmje.

akció | dráma | sci-fi | thriller

A nem túl távoli jövőben az erőszak uralta Los Angelesben egy nő egy titkos, szigorúan csak tagoknak fenntartott kórházat vezet - a tagok pedig egytől-egyig bűnözők.  több»

1