2018.12.19 20:45 dailyfilmsan Olvasottság: 356x
1

A kevesebb néha több lenne

Sok kritikán átrágtam magam mielőtt hozzáfogtama film nézéséhez. Nem akartam olyan filmmel az időt pocsékolni ami pusztán a testi vágyak hedonikus élvezetéről szól. Mivel a kritikák igaz megosztóak voltak de inkább a film érzékenységéről és nyersségéről valamint őszinteségéről szóltak, adtam a filmnek egy esélyt. A film készítője eredetileg 1 egész estés Nimfomániást álmodott meg, és csak kényszer szülte megoldás a film kettészedése (teszem hozzá külön-külön is nagyon hosszúak ). A kettébontás nem csak azt mutatja a meg a nézőnek hogy ez egy túl hosszúra megálmodott film. Szerkezeti bontás is megtörtént. A fiatal és a középkorú évek a beszélgetés időpontjáig. A második rész dominatív húzóereje nem a közösülés mint az elsőben hanem annak elnyomása és a társadalmi normák szerinti élet "megteremtése". Joe karaktere egy lecsúszáson megy keresztül ami az életének minden pontját érinti.

Csalódva az előzetes kritikákban én egyáltalán nem láttam meg a jelzőket amiket a kritikusok szajkóztak róla. Inkább pornós közhelyeket láttam meg benne és egy szenvedést amit egy idő után idegesítőnek találtam. Meg sem közelíti szerintem azt a színvonalat amit az első része felállított. Igaz ez a lecsúszás része Joe életének és azt jól szemléltette a film, de a néhol túlzó jelenetek gyengítettek a filmen. A beszélgetés pedig az első részhez képest olyan mint ha egy recept elmesélésén rágódnának. Stellan Skarsgard karaktere pocsék. Nem a színész csak a ráosztott karakter. Egy aszexuális férfi aki a film végén bepróbálkozik? ... Ez most komoly?

A kevesebb néha több lenne

Egy szó mint száz meg sem közelíti az első részt. Viszont a megnézése elengedhetetlen hogy egy egész képet kapjunk erről a valamiről. Borzasztó hosszú ( kicsivel több mint 3 óra ) és ezalatt a hosszú játékidő alatt csak két ember beszélget a szexuális téren a két legkülönbözőbb ember egy olyan magánjellegű dologról amiről a való életben nem is esne szó egy aszexuális és egy nimfomániás között. Nem volt jó.

dráma

A középkorú nőre súlyos testi sérülésekkel talál rá a hazafelé tartó férfi. Felviszi a lakására és gondoskodik róla, a nő pedig fájdalmas őszinteséggel tárja elé... több»

1