2018.12.22 21:30 szilagyi_bogi Olvasottság: <100x
0

Minden elképzelésemet felülmúlta!

A Bosszúállók: Végtelen háború a Bosszúállók filmes széria fináléját, és egyben egy 10 évig tartó idegőrlő várakozás lenyűgöző megkoronázását láthattuk idén a mozikban.

Én szinte alig bírtam kivárni míg az - egyébként félrevezető - előzetestől eljutottam addig a pillanatig, hogy helyet foglaljak a moziban egy nagy tál popcornnal és üdítővel a kezemben, azonban ami ezután következett az leírhatatlan élmény volt.

Minden elképzelésemet felülmúlta!

Minden elképzelésemet felülmúlta! Nem csalódtam a Russo tesókban, saját színvonalukat messze felülmúlta ez a film, melyben a humor, az akció és a dráma mind jelen volt, hol több, hol még több szórakozást, illetve sírógörcsöt okozva ezzel a moziban ülők számára. Én "csupán" annyira szerettem meg a filmet, hogy eddig havonta legalább kétszer vagy háromszor leülök a laptopom elé és végignézem, hiszen mindig tartogat a számomra valami meglepetést "easter egget" amit eddig nem fedeztem fel. És most megkérdezhetnétek, hogy nem unom még?

A válaszom pedig nem, ezt a filmet nem tudom megunni. minden újranézésnél elgondolkodok azon, hogy Thor hogy lehet ennyire erős, hogy még egy haldokló csillag erejét is képes volt kiállni, és miket véghezvinni, és hogy Tony mennyire szerethette Petert és Peppert, és miket meg nem tenne értük, és hogy Dr. Strange miért adta oda az Idő kövét, hogy esetleg meg akarta menteni Tonyt vagy a rengeteg alternatív jövő közül ez a döntés kellett ahhoz az egynek a megvalósulásához amiben legyőzik az őrült titánt, Thanost?

ezt csak a filmes széria folytatásában a Bosszúállók: Végjátékban tudjuk meg, hiszen a film tetőpontján Thanos beteljesítette az ígéretét, és kiirtotta a fél univerzumot a hat végtelen kő és a kövek erejét kiaknázó végtelen kesztyű segítségével, hogy ezután - a 10 éve folyamatosan bővülő - bosszúállók csapata erősen megfogyatkozzon. többek között Wakanda újdonsült királya T'Challa, Vízió és Wanda, Peter Paker, a barátságos és közkedvelt Pókember, akinek a halálán én ki könnyekben törtem ki a mozi kellős közepén, Bucky Barnes aki mindig a legjobb barátja, Steve Rogers, mellett állt és elég rázós múltat tudhat maga mögött. Sajnos Galaxis őrzői közül csupán Mordály maradt életben, valamint Nebula, az ő halálukért is Thanos végzetes csettintése volt a felelős, kivéve Gamoráéért, őt a Lélek kőért cserébe feláldozta a Vormiron.

Véleményem szerint ez a halál, valamint Loki halála az éppen Asgardból menekülő nép hajóján volt a legszomorúbb jelenet a filmben. Nagyon remélem, hogy Loki valamilyen isteni csoda folyamán visszatér a következő filmbe, erre azonban szinte semennyi esély sincs, ugyanis a Russo tesók kijelentették, hogy a csínytevés istene valóban halott. Ezt rendkívül szomorúan konstatáltam, hiszen eléggé a szívemhez nőtt Tom Hiddleston karaktere az elmúlt években.

Összegezve: A rendezők igazán kitettek magukért, akárcsak azok akik a speciális effekteket varázsolták rá az egyes akciójelenetekre, meg úgy általában az egész filmre A színészekben sem kellett csalódnom, mindenki már elég jártas int a színészetben, mint az univerzumban. Ezt a filmet csak ajánlani tudom mindenkinek!

U.I.: Bocsi, ha túl sokat írtam, de ez csak úgy jött, és már alig várom a folytatását!

akció | kaland | sci-fi

A Bosszúállóknak és a Földnek egy minden korábbinál nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, egy új veszedelemmel, mely a kozmikus árnyékból emelkedik ki, Thanosszal, akinek... több»

0