2018.12.27 11:28 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Artúr a megmentő

Karácsony Artúr nem csak a Télapó, hanem a karácsonyi filmek becsületét is megmentette idén. A nagy ünnepi lázban sok klasszikus és kevésbé ismert darab került terítékre, de mind-mind csalódás volt. Aztán elérkeztünk ehhez az érdekes rajzfilmhez, amitől bevallom nem vártam semmi jót.

Már a téma sem hétköznapi, sőt nem is kimondottan a még elvarázsolt kisgyermekeknek szól. Nagyon ötletes megközelítése a hagyományos mentsük meg a Karácsonyt sztorinak, sok felnőtteknek szánt utalással és poénnal. Az ilyen szélsőségesen modern megjelenítések, általában nem szoktak jól elsülni. (Télapó manó hadserege, űrhajóval szórt ajándékok, csúcstechnológiás Télapó stb.) De jelen esetben nem erre hegyezték ki a filmet és így nagyon jól működik az egész.

Artúr a megmentő

A szereplők rendkívül jól el lettek találva, szerethetőek, és egyikük sem túl ellenszenves. Az öregen pedig egyszerűen szakadni lehet. Mindig mikor épp elmélyülnénk a bájos mese cselekményeiben, elcsattan a téltata egy-egy velős beszólása, amitől a könnyünk kicsordul, úgy nevetünk. Talán kicsit groteszk is az összkép, olyan mint egy felnőtteknek szánt ünnepi rajzfilm.

A poénok nagyon jók, a sztori nem akar túl nagyon mondani és a kötelező sablonok is elég szépen kimaradtak. A Karácsony Artúr azon ritka animációs filmek egyike, ami tud még újat mutatni és nem az eladhatóságra hajazik. Nincsenek benne cuki és bugyuta állatok, sem emlékezetes beszólások, egyszerűen csak egy másfél órás tömény szórakozás. Nekem idén ez a mese mentette meg az ünnepi filmekbe vetett hitemet.

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

A Télapó olajozottan és pontos szervezéssel működő ajándékosztó üzemébe hiba csúszik: mind a kétmilliárd gyermek időben megkapja ajándékát, kivéve egy kislányt, aki... több»

0