2019.02.18 12:09 MMcFly2015 Olvasottság: 115x
0

Nem lett okosabb, nem lett jobb, de hozza az első rész színvonalát

A Boldog halálnapot első részével sem voltam teljes mértékben kibékülve, de a hibáival együtt is megfogott annyira, hogy ha már ráerőltettek egy folytatást, azt is megnézzem. A film bevezetése utalt egy sci-fi vonalon túlgondolt (időutazós) sztorira, viszont ezen sajnos hamar átsiklik a történet és megkapjuk az első részben megismert unalomig nézett bonyodalmat, kicsit másként.

A fő probléma számomra ez a ,,kicsit másként" kifejezésben rejlik. Az oké, hogy megmagyarázták az első rész jelenségét, valami tudományos rizsával, de több dimenziós, alternatív világokat belekavarni egy viszonylag egyszerű történetbe erős húzás volt. A baba maszkos gyilkos, ami talán a motorja volt az első résznek, teljesen kispályára került, és egy B-kategóriás tini (sci-fit) kaptunk.

Nem lett okosabb, nem lett jobb, de hozza az első rész színvonalát

A készítők a Jessica Rothe által megformált - még mindig szimpatikus karaktert - kicsit drámai oldalról próbálták bemutatni, így a filmben fontos szerepet kapott a főszereplő vívódása, melyik dimenzióban is maradjon. (Ahol a szerelme várja, vagy ahol az édesanyja életben van). Ez működne is, ha rá 5-10 percre meg nem szúrnák el a hangulatot egy olyan rém ciki és kínos, poénnak szánt jelenettel, ahogy az iskola igazgatójójának figyelmét, egy vaknak tettetett lány eltereli, hogy megszerezzék a kulcsot.

Csak ezt hoztam fel példának, de sajnos a szereplők között szálló egysorosok, és az ilyen gagyi poénkodások számomra teljesen elbarmolták a vígjáték vonalát (is) a filmnek. Tisztában vagyok, hogy tini korosztálynak szól inkább a film, de ismét a műfajkeverések mértékét nem sikerült jól belőni, akár csak a két évvel ezelőtti első résznek sem.

2017-ben még nem gondoltam, hogy létezhet sztori, amit folytatásként ki lehet hozni a Boldog halálnapotból... Ebből kiindulva maradt bennem azért egy pozitív csalódás, és biztos vagyok benne, akik imádták az első részt, azok hasonló színvonalú (inkább vígjáték, részben horror és részben sci-fi) alkotást kapnak.

horror | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Tree Gelbman már reménykedik benne, hogy az élete visszatér a rendes kerékvágásba. Aztán kiderül, hogy az életben maradás nem mindenre jelent megoldást, sőt. Mintha a gondok és... több»

0