2019.03.04 19:51 kristoftoth21 Olvasottság: <100x
1

Vengeance is mine

Alapvetően ugyanaz a történet mint az első, szóval így a két részről egyben is írok némi kritikát.

A történet adott, van egy csaj megerőszakolják, aztán bosszút áll...Rape and revange tipikus. Alapvetően bárkinek tetszhet aki vevő a betegebb dolgokra, egyrészt élvezkedhet az erőszak szempontjából, a válogatott kínzások szempontjából, vagy ha valaki az ilyen bűn és bűnhődés dologra vevő és bírja a perverz dolgokat annak is jó.

Vengeance is mine

Engem valamiért néhol. A hollóra emlékeztet, csak sokkal betegebb és kegyetlenebb valamit jóval kevésbé művészibb formában, mindezt egy csaj szemszögéből. Ugyan itt nem hal meg a főszereplő, így nem kell visszatérjen a sírból. Bár halottnak hiszik, mert élve eltemették, ha így nézzük mégis "visszatér a sírból". De ugyanúgy egyfajta sötét angyalként oszt igazságot a megerőszakolói közt. Néhol a hangualatában, zenjében, stílusában. Én tényleg úgy éreztem, hogy tényleg csak az angyalszárnyak vagy a holló hiányzik a csaj válláról, hogy művészi legyen. (Bár ez nem állná meg a helyét a túlélős alaptörténetben)

Igazából nem mutat semmi ujjat mint az első rész, és néhol ugyan úgy éreztem hogy az első részben a csaj karizmatikusabb, de néhol meg a hangulatában messze felülmúlja az első részt. Nagyjábol összességében ugyanazon szint. Beteg, végtelenül kegyetlen, de műfajában kifejezetten jó film, némi Fűrész beütéssel is a morális kérdésekben, bár itt inkább a bosszún van a hangsúly így a Fűrésszel való hasonlítgatás nem igazán helytálló.

Egy dolgot nem értek, de ez mellékes, a film kulcs mondta "Vengeance is mine" ami nagyon jogos, miért a harmadik rész címe, ahol ez el se hangzik, ennek meg a kulcsa.

De összességében ez egy méltó folytatás, ugyanúgy mint az első rész: 9/10

horror | thriller

Jemma Dallender New Yorkba költözik azzal a céllal, hogy modell legyen. El is megy egy fotózásra, ám a helyszínen derül csak kis, hogy csúnyán átverték. Megkínozzák,... több»

1