Liverpoolban mindig történik valami

A sztárok nem Liverpoolban halnak meg (Film Stars Don't Die in Liverpool). Nem mindennapi cím. Emlékszem amikor először találkoztam a filmmel. A 2018-as BAFTA jelölteket olvasgattam, amikor felfigyeltem a film címére, majd kicsit utána olvasva a szereplők miatt is elkezdett érdekelni a film. Vártam, hogy eljusson a hazai mozikba, de mindhiába. A itthoniak nem találták érdemesnek arra, hogy a nagyközönség előtt bemutassák a történetet. Maradt tehát a várakozás és már szinte el is felejtettem, amikor végre teljesen véletlenül rábukkantam a filmre.

Igaz szerelmi történet, ami annak minden pozitívumát és negatívumát hitelesen és helyenként nyersen mutatja meg a nézőknek. A múltba történő visszaemlékezéseket remekül oldották meg, szuper átkötésekkel és különleges fényekkel. Nem túlzó és fennhéjázó. Élvezetes volt nézni a 70-es, 80-as évek Amerikáját. A szerelem boldog percei gyönyörűek és vágyni kezd az ember erre a csodás érzésre. Sajnos ebből van kevesebb a filmben. Jamie Bell alakítása fantasztikus. Nem lehet róla levenni a szemünket. Annette Beningen nagyon látszódott a kor, mégis gyönyörű volt. Sugárzott, akárcsak egy szerelmes nő.

 Liverpoolban mindig történik valami

Remekül azonosult a szereppel. Az elmúlás sosem egyszerű. Egy hajdanán sikeres színésznő hogyan tudja feldolgozni, hogy eljárt felette a kor, jönnek a fiatalok, már nem minden szerep áll neki jól. Elhittem amit láttam, hogy egy 20-as évei végén járó fiatalember halálosan szerelmes lesz egy közel 60 éves nőbe. A szerelem kortalan és bármikor lecsaphat. Szerintem nagyon izgalmas a fiatalabb férfi, idősebb nő felállás.

A két színészen látszott, hogy nagyon tisztelték egymást. A nem várt betegség azonban megfertőzi ezt az idilli kapcsolatot. Ilyenkor mutatkozik meg azonban az, hogy kik azok akik igazán az ember mellett vannak. Amit még meg kell említeni azok az elképesztő zenék. Remek ízléssel lettek összeválogatva, simogatják a lelket. Aki szereti a natúr, igaz történeteket azoknak ajánlom a filmet. A történet Peter Turner írása alapján készült. Érdemes utána olvasni Gloria Grahame életének.

dráma | életrajzi | romantikus

A Peter Turner önéletrajzi könyvéből készült film a férfi és az Oscar-díjas*, excentrikus filmsztár, Gloria Grahame (Annette Bening) közti szenvedélyes kapcsolatot meséli el.... több»