2019.03.15 15:53 Az amatőr Olvasottság: 166x
1

Se nem folytatás, se nem előzmèny

Tipikusan az a folytatás film, ami szinte semmit nem tett hozzá az elődjéhez. Zavaros magyarázata az előző rész eseményeinek, amire valójában egyáltalán nem volt szükség. Viszont, ha már megpróbálták felgöngyölíteni az időhurok rejtélyét, akkor legalább kielégítően csinálták volna, de logikus magyarázat helyett csak egy értelmetlen klisés katyvasz maradt a néző fejében a film után. Mondhatni se füle, se farka a történetnek, csak egy helyben toporgás az egész.

Egyedül Jessica Rothe kiemelkedő alakítása menti meg a filmet. A színésznő tényleg nagyon odatette magát Tree szerepének megformálásakor, valósággal sziporkázott a szerepben. Másik jó pontja még a filmnek, hogy helyenként mély érzelmi kérdésekbe is belemegy. Számomra nagyon megható és felkavaró volt, amikor Tree választás elé került, hogy az anyjával vagy a szerelmével él-e tovább. Az érzelmi szálak igényes kibontása sajnos egyúttal a horror-thriller műfaj rovására is ment. A film a pillanat tört része alatt avanzsált át közepes horrorból romantikus tini drámává, helyenként komédiává. Erre a villámváltásra viszont a trailerek egyáltalán nem készítették fel a leendő nézőket, sőt igencsak torzítottak is a cselekményen. Végig azt lehetett hinni, hogy itt most sokkal többen fognak meghalni és nagyobb szerep jut a halálnak. Ezzel szemben épp az ellenkezője történt.

Se nem folytatás, se nem előzmèny

A babamaszkos gyilkos teljesen háttérbe szorult és, ha az első résznek nem volt sok köze a horrorhoz, hát ennek még annyi sincs. A befejezés meg végképp értelmetlen volt. Összességében tehát elég nagy csalódás volt számomra a film, viszont Jessica Rothe miatt egyértelműen megérte. Mindenesetre eléggé érződik, hogy kifulladóban volt már az ötletbörze és nem igazán tudtak előállni semmi újjal az alkotók. Történet nélkül meg elég nehéz filmet készíteni...

horror | misztikus | sci-fi | thriller | vígjáték

Tree Gelbman már reménykedik benne, hogy az élete visszatér a rendes kerékvágásba. Aztán kiderül, hogy az életben maradás nem mindenre jelent megoldást, sőt. Mintha a gondok és... több»

1