2019.03.22 06:46 Attila G. Olvasottság: 344x
1

De miért?

Valljuk be őszintén, ez egy olyan film, amit értelmetlen volt elkészíteni. Bár az a baj, hogy filmnek is nehéz nevezni – maximum rossz vizsgafilmnek, ha ez lenne az adott rendező első alkotása (nem nézek utána, hogy így van-e) –, mert úgy igazából nem szól semmiről. Mondjuk akadnak olyan filmek, amik látszólag nem szólnak semmiről – aztán a felszín alatt burkoltan mégis –, és mégis valahogyan elvarázsolják, elkápráztatják az embert. Idén is volt már szerencsém ilyet látni moziban. Na ez a film nem olyan. Sok esetben mindenféle összefüggés nélkül követik egymást a jelenetek. Kicsit amolyan kicsapongó etyepele katyvasz az egész. Nincs bajom azzal, ha hölgyek csacsognak, beszélgetnek, ha az egész elnyeri értelmét. Itt ez valahogy nem történt meg. Mintha nagy sztárokra, vagy majdnem sztárokra leosztottak volna egy-egy filmszerepet, jellemvonást – bár valakinél ezt nehéz volt felfedezni –, amit begyakoroltak, s néhányan egész tűrhetően hoztak. Mégis mintha elfelejtették volna őket összehangolni.

Persze talán lehet tanulságokat keresni a filmben, s nagyítóval talán találnék is. De ezzel a művel nem feltétlenül ez volt a szándékom. Általában nehezen szoktam elaludni. Nem szedek tablettákat ebből a célból. Szeretek egy-egy film duruzsolásán elszunnyadni, beállítva a tévé elzáró időzítőjét. Ezért kezdtem el nézni/hallgatni ezt a filmet, bár bizonyos okból kicsit szkeptikus voltam. De még csak arra sem volt alkalmas, hogy elaludjak rajta – pedig a tempója alapján akár alkalmas lehetett volna –, hanem végigszenvedtem, illetve valamennyire elviselhető volt. Jogos kérdés lenne, hogy miért nem váltottam csatornát... Mert körülbelül ehhez hasonló alternatívák voltak, hát ebben bizakodtam.

De miért?

Egyébként a hazai bemutató dátum mozi-, vagy DVD-bemutatót jelöl? Csak, mert úgy érzem, ez a film egyszerűen nem illik moziba. A fenti címre utalva az alábbi poént még elsüthetném párszor, de itt sütöm el először:

Mi a különbség a Fluimucil és eme film között?

A Fluimucilt elvileg érdemes bevenni, ha beteg az ember. Ezt a filmet viszont értelmetlen megnézni bármiféle okból.

Szokták mondani, hogy bizonyos filmek azért fejeződnek be kurtán-furcsán, mert elfogyott a pénz. Hát ebbe a filmbe szerintem kár volt egyetlen fillért is belefektetni. Csak azért adtam rá mégis egyetlen csillagot, mert nagynehezen talán lehet pár pozitívumot találni benne.

dráma | romantikus | vígjáték

Négy Los Angeles-i jó barátnő megszokott, kényelmes élete egy csapásra felborul, amikor ráeszmélnek, hogy fiatalságuk mulandó. Az egyedülálló Olivia egykor középiskolában... több»

1