2019.04.01 10:20 harnas1207 Olvasottság: 118x
1

Ijesztőbb a maszk, mint a gyilkos

Szerettem volna azt hinni, hogy egy régi klasszikus felújított verziója igazi átütő erővel rendelkezik majd. Bár az előző filmek közül csak egyet láttam, mégis úgy éreztem, nem szabad leírni Michael Myers karakterét. Sokan egy lapon említik Freddyvel vagy Jasonnal. A 2007 film nagyon nem fogott meg, és hamar elvette a kedvem a maszkos gyilkos filmjeitől, azonban a 2018-s verzióról csupa jó kritikát olvastam.

Sokak szerint sablonos úgy indítani egy filmet, hogy már bőrlehúzással kezdesz, a lezárt sztorit x év múlva újra megbolygatod. De számomra ez most kivételesen jól jött. Kapunk egy kis ízelítőt az előzményekből, éppen eleget, hogy megértsük a történetet és, ha később megtetszene a sztori, akkor legyen kedvünk megnézni az eredeti részeket is. Sajnos a folytatás ezt lerombolja, egymást követik a tucat és ócska jelenetek. Kiszámítható események, unalmas közjátékok. A retró horrorfilmek minden ócska és béna stílusjegyét felvonultatja a film. Teszi ezt úgy, hogy közben se nem ijeszt meg, sem nem tart rettegésben. A gyilkossági jelenetek néha már viccesek, a szereplők pedig nagyon gyengék. A nagymama mániákus rettegése és profizmusa egyáltalán nem jön át, emiatt az epikus várva várt összecsapás sem szól nagyot.

Ijesztőbb a maszk, mint a gyilkos

Ami számorma a legirritálóbb volt, az Myers ténykedése. A néma gyilkos inkább hasonlított egy debilre, rég láttam ennyire gyengén kivitelezett fő gonoszt. Lehet, a rajongók meglátják a pozitívumát az újabb és modernebb változatnak. Esetleg még örülnek is a cselekmények továbbköltésének (a nyíltan előkészített következő résznek meg pláne.), de én semleges nézőként csak egy langyos és erőltetett, ZS kategóriás horrort kaptam.

74 Halloween  (2018)

horror | thriller

Négy évtizeddel a borzalmas halloweeni mészárlás után a könyörtelen álarcos gyilkos, Mike Myers visszatér, hogy ismét farkasszemet nézzen Laurie Strode-dal, aki akkor sikeresen... több»

1