2019.05.01 21:46 mfos
1

Az előző részhez képest gyenge

Nem akkora nagy durranás, mint az előző rész, de ez is egy nagyon jó film. Röviden. Szerintem elég nehéz volt megvalósítani egy filmet, amelynek történetét sokan megpróbálják a képregények, vagy a trailer alapján kitalálni, de szerintem sikerült azért fordulatos filmet készíteni ebben a tekintetben (is).

Ma néztem meg, még sokat kell gondolkodnom a filmen, de már most látom, hogy sok dimenzióban közelíti meg a témát, ill. több nézőpontból: tök jó látni a két vezér "ütközését" (Vasember, Amcsi kapitány), a hősök veszteségeit, mit tehetnek értük, a lemondás kérdéskörét szerintem nagyon jól körbejárja a film, mint ahogy a hősök újra összetalálkozását is jól megmutatja, miként alakult az életük. Ebben a tekintetben Thoré kevésbé tetszett. Kezd humoristává alakulni a karaktere, ami már túlzás számomra. Jó volt, hogy vicces karakterével elütötték a Thor 3 drámaiságát, itt már sok nekem. Mint ahogy Hulk karaktere is gyengére sikerült ebben a részben. Elfogadom, hogy kell a feloldozás a történet (és elvileg a befejező rész) miatt, de ennyire nem kéne.

Az előző részhez képest gyenge

Óvatosan írok erről, bár nem hiszem, hogy spoiler, aki egy kicsit is átgondolta az elmúlt 2-3 Marvel filmet, köztük az előző részt, annak több dolog világos lehet, na de a lényeg: örülök, hogy egy bizonyos témakört boncolgatnak, korábbi más (nem szuperhősös, a ki nem mondható témával kapcsolatos) filmek felsorolásával. Ezt a részt újra kell néznem, viszont sajnálom, hogy kevés időt szántak rá, holott fontos is, meg érdekes is, lehetne egy kicsivel mélyebb okfejtegetés. Mondjuk a csatajelenetek rövidítésével nyerhettek volna rá néhány perccel több időt.

Spoiler nélkül elég nehéz írni, abba is hagyom. A lényeg, hogy pár téma kifejtésére több időt szánhattak volna. De amúgy jó film, megfelel a várakozásoknak. Ja, a stáblista leges-legvégén kell fülelni, apró bejátszás nem lesz benne, mint, ahogy eddig megszokott volt a Marvel filmeknél. Én 2D-ben néztem, örülök ennek, bőven megfelelő volt mindenre, a 3D már túl sok lett volna nekem.

akció | kaland | sci-fi

Thanos (Josh Brolin) betartotta az ígéretét, végrehajtotta a tervét és megsemmisítette az univerzum felét. A Bosszúállók tehetetlenek, a Földön eluralkodott a káosz. Amerika... több»

1