2019.05.09 19:59 ZozArt89 Olvasottság: <100x
0

Folytatódik a varázslatos kaland

Harry Potter világa sokaknak okozott kellemes perceket vagy fordította meg gyökeresen az életét. Az én életembe is erős változást vitt, ugyanis eme kötetek miatt szerettem meg az olvasást. Vele egy varázslatos dologra bukkantam, a könyvek adta élményre. A filmek – hasonlatosan a könyvekhez – remekül tükrözték, hogy nem minden fenékig tejfel, és ennek módja szerint egyre sötétebb színét ismerjük meg a varázsvilágnak. Nem féltek használni durvább elemeket sem.

A Legendás Állatok sorozat első része visszarepített bennünket ebbe a csodavilágba. Itt is némileg komolyabb hangot üt meg a film, olyan példákban nyilvánult ez meg, mint a bántalmazás, árulás és gyilkosság. A sorozat ezen része kicsit olyan érzést kelt, mintha egyszerre több ajtót tárna fel ezáltal hagyva esélyt arra, hogy a későbbiekben több érdekes szálat bonthasson majd ki Rowling. Ugyebár Harry esetében egyszerűbb volt a képlet, hisz egy film egy tanévet ölelt fel, és kész. Na, itt nincs meg ez a biztos pont. Ez persze csak még izgalmasabbá és érdekesebbé teszi a helyzetet.

Folytatódik a varázslatos kaland

David Yates ismét remekelt, és kivételes módon kelti életre Rowling szárnyaló fantáziáját, melyben bőven akadnak elképesztő csodálatos lények, helyek és varázslatok. Viszont az idővel finoman szólva is fukar volt, mert itt-ott bizony lecsípett olyan jelenetekből, melyek megérdemelték volna a maguk kis idejét. Grinderlwald azonban ezen részben nem mondhatni, hogy túl sok bűnt követne el, a címmel ellentétben. Az viszont bizonyos, hogy remekül hozza a figurát, és félelmetes kisugárzása van Deppnek, de azért még van mit mutatnia ahhoz, hogy lássuk, mit is tartogat a tarsolyában. Jude Law pedig szintén kiváló volt Dumbledore szerepében, így valószínű, hogy a későbbiekben még dinamikusabb lesz kettejük között a kapcsolat. Már most is megmutatkozott a köztük lévő kötelék. Jacob karaktere ezúttal szerintem kissé háttérbe szorult, mintha csak egy egyszerű mellékszereplőről lenne szó.

Összegezve: A film látványos, humora a helyén van és karakterei is szimpátiát ébresztenek. Látványvilága és a különc állatok pedig ismételten elvarázsolnak.

családi | fantasy | kaland

A Legendás állatok és megfigyelésük 2 története 1927-ben veszi majd fel a fonalat, néhány hónappal azt követően, hogy sikerült foglyul ejtenie a sötét varázslót, Gellert... több»

0