2019.05.14 09:06 harnas1207 Olvasottság: <100x
0

Az irány jó

A 22 mérföld az indonéz Raid című film sikerét próbálja meglovagolni amerikai stílusban. Ez már nem remake, hanem egy továbbgondolt ötlet: 18+-os akciófilm ötvözve a fenti alkotásból megismert tömény és brutális harcjelenetekkel. Mindez elsőre nem sok jót ígér, főleg a Halálosabb Iramhoz szokott gyenge lelkű limonádé nézők számára.

A történet a hírszerzés titkos csoportjáról nem újdonság, de, ha jobban ki lett volna kerekítve, esetleg a szereplőket jobban megismerjük, akkor még működhetne is. Főleg a film befejezése ad rá okot, hogy jobb lett volna, ha átérezzük a történések jelentőségét. Ezen a ponton megemlíthetném, hogy rengeteg gyerekes megoldás szerepel a filmben. Pl. az oroszok indítéka. Mark Wahlberg hiteltelenül játssza ugyanazt a szerepet, amit Ben Affleck már eladott A könyvelő című moziban. Az akciójelenetek rendben vannak, a mai felhozatalhoz képest még realisztikus effekteket is láthatunk. Ahol Iko Uwais megjelenik, ott valakinek elnyiszálják a nyakát és valaki biztos kap a mellkasába egy törött üveget. Általában a verekedős jeleneteit viszik rendkívül túlzásba, de ebben az esetben én kicsit hiányoltam az ő megmozdulásait. Érdekes még, hogy kezdetben a Sicario stílusát idézi a film, majd szépen lassan kezd átvedleni egy szerda esti akciósorozatba.

Az irány jó

Összességébe ez a mű megrekedt valahol két világ között. Akik Jason Statham filmekre járnak, el fogják ítélni, mert erőszakos. Akik pedig a realisztikusabb és véresebb akciókat szeretik, azoknak pedig alulról fogja súrolni a mércét. Így annak ellenére, hogy jó úton halad és képes volt színt vinni a műfajba, ez a film se lesz sokak kedvence.

akció | kaland | thriller

Az elit CIA-ügynök külföldön teljesít szolgálatot, amikor szigorúan titkos és veszélyes küldetést kap. Az országból ki kell csempésznie egy rendőrtisztet, aki... több»

0